Plante care îmbunătăţesc circulaţia periferică
Ultima actualizare:
Dacă, indiferent de temperatura de afară, îţi simţi mâinile şi picioarele reci, de vină este circulaţia deficitară a sângelui către extremităţile corpului. Există însă remedii naturale şi pentru această problemă pe care le poţi afla din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!
- Gingko biloba. Planta e cunoscută mai ales pentru capacitatea sa de a îmbunătăţi memoria şi de a creşte puterea de concentrare. Are efect vasodilatator, creşte rezistenţa vaselor de sânge şi scade permeabilitatea acestora, e un bun antioxidant şi antiinflamator. E indicată în insuficienţă circulatorie cerebrală şi periferică. Poate fi consumată sub formă de capsule sau de ceai. Peste o linguriţă de plantă uscată torni 200 ml apă clocotită, acoperi vasul şi laşi 10-15 minute. Bei 2-3 căni de ceai pe zi.
- Rozmarin. Este recomandat celor care suferă de sciatică sau de dureri msuculare, deoarece stimulează circulaţia sângelui către muşchi, atenuând durerile. Se poate utiliza sub formă de ceai. Toacă frunzele de rozmarin şi toarnă peste ele 200 ml apă fierbinte. Aşteaptă 10 minute, apoi strecoară şi adaugă ½ de linguriţă cu zeamă de lămâie. Bea câte o cană de ceai cald pe zi, o lună, apoi fă 2 săptămâni pauză.
- Păducel. Păducelul protejează inima şi dilată vasele de sânge. Conţine bioflavonoide precum quercitină şi rutină, care îmbunătăţesc circulaţia în organism. Pe lângă ceai, din păducel poţi prepara şi sirop, acesta fiind mult mai concentrat. Într-o sticlă cu gura lată, pune un strat de miere, apoi unul de flori de păducel tocate – ambele de 1 cm grosime. Repetă până când umpli sticla, ultimul strat fiind de miere. Închide ermetic recipientul, apoi ţine-l 4-5 săptămâni în loc răcoros, ferit de razele soarelui. Strecoară siropul rezultat şi ia câte o lingură pe zi, timp de 6 luni.