Plante de ajutor când te doare burta

Medicina tradiţională are remedii pentru orice dureri. Dacă te numeri printre cei care au mereu o pastilă la ei pentru spasme, balonare, arsuri la stomac sau greaţă, află din revista “Click! pentru femei” câteva leacuri pe bază de plante.

Din fericire, nu este nevoie să treci pe la farmacie ori de câte ori ai probleme cu burta. Menta, muşeţelul şi ghimbirul sunt plantele cel mai frecvent folosite în remediile contra durerilor abdominale. 

  • Ghimbirul. Rădăcina de ghimbir ajută la reglarea digestiei lente. Totuşi, ceea ce face ca ghimbirul să se evidenţieze este eficacitatea sa în tratarea senzaţiei de greaţă şi a vărsăturilor. Nu provoacă somnolenţă, aşa cum fac alte tratamente din această categorie. Pentru prepararea remediului poţi folosi pulbere de ghimbir sau ghimbir proaspăt. Adaugă ½ linguriţă de pulbere la o cană de apă fierbinte. Lasă la infuzat 5-10 minute, apoi îndulceşte după gust cu miere. Bea câte o cană, după cină. Este un bun digestiv, indicat şi persoanelor care au rău de maşină.
  • Menta. Cu un gust plăcut,  menta nu doar împrospătează respiraţia după cină, ci te scapă şi de durerile abdominale. Uleiul esenţial din plantă conţine mentol, o substanţă volatilă care are efect antispasmodic direct asupra tractului digestiv. Planta calmează arsurile la stomac, te scapă de gaze şi de senzaţia de prea plin. Este alternativa tradiţională şi pentru sindromul de colon iritabil, o tulburare care se manifestă prin dureri abdominale şi balonare. Poţi lua 3-4 picături de ulei esenţial dizolvat în puţină apă sau îţi poţi prepara un ceai dintr-o lingură de frunze proaspete la o cană de apă fierbinte. Lasă la infuzat 5 minute. Bea dimineaţa şi seara, după masă.
  • Muşeţelul. Folosit pentru tratarea bolilor de piele, muşeţelul este recomandat şi pentru problemele gastro-intestinale. Antispasmodic şi antiinflamator, acesta stopează flatulenţa şi calmează arsurile gastrice. Prepară un ceai dintr-o lingură de flori proaspete sau uscate şi 250 ml apă clocotită. Lasă să infuzeze 10 minute şi bea-l după masă, dimineaţa şi seara.
  • Urzicile. O alimentaţie nesănătoasă poate da senzaţia de arsuri la stomac, care pot fi tratate cu infuzie de urzici. Pentru prepararea leacului ai nevoie de o linguriţă de urzici uscate la o cană de apă fierbinte. Lasă la infuzat 5 minute şi bea ceaiul cald.
FotoJet (3) jpg
cub horoscop iertare png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Oana Roman si Isa jpg
cub isabela onoriu png
FotoJet (2) jpg
cub raluca podea png
Shakira jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg