Pomelo îţi ţine inima sănătoasă


    Pomelo, ca şi restul citricelor, are  un conţinut ridicat de vitamina C
Pomelo, ca şi restul citricelor, are un conţinut ridicat de vitamina C

Cel mai mare fruct citric, pomelo, este plin de vitamine şi minerale esenţiale, topeşte kilogramele în plus şi îţi dă un plus de energie. Iată motivele pentru care e bine să îl consumi!

Sănătatea inimii. Un fruct de pomelo conţine aproximativ 400 mg de potasiu per porţie care, la fel ca şi vitamina C, joacă un rol esenţial în sănătatea inimii. Acest mineral reglează nivelul tensiunii arteriale, astfel că un pahar de suc de pomelo pe zi ajută la curăţarea reziduurilor arteriale acumulate în organism, reducând impurităţile şi fiind extrem de benefic persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.

Bogat în fibre. O dietă cu pomelo este indicată când vrei să slăbeşti repede, dar  sănătos. Acest fruct are 8%  din doza zilnică de fibre recomandată şi un aport de nutrienţi, fiind bun zilnic atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Un consum zilnic de astfel de fibre oferă un sentiment de saţietate organismului, ajută la sănătatea intestinelor şi la prevenirea cancerului de colon, conform www.csid.ro.

Vitamina C. Ca majoritatea citricelor, şi pomelo are un conţinut ridicat de vitamina C, oferind un aport de până la 193%. Întăreşte sistemul imunitar, previne stresul şi poate preveni complicaţiile în cazul răcelilor: infecţiile pulmonare sau pneumonia. Persoanele cu o concentraţie mai mare de vitamina C în sânge au un risc cu 42% mai scăzut de a dezvolta un accident vascular cerebral. Vitamina C ajută la prevenirea deteriorării musculare, a inflamaţiilor, a bolilor cardiovasculare şi chiar a unor tipuri de cancer.

cub horoscop supărare png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Faimosii Survivor Romania joc imunitate Foto Pro TV jpg
front 1 Beyonce (gettyimages) jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
cosmin selesiB jpg
Icoana Basilica ro webp
Cuplu care doarme in pat - pijamale FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
miri nunta jpeg
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg