Portocalele, un bun detoxifiant
Unele dintre cele mai populare citrice din lume, portocalele, sunt şi foarte sănătoase.
Află de ce e bine să mâncăm portocale iarna şi care sunt beneficiile de care se bucură persoanele care le consumă în mod frecvent.
Detoxifică organismul
Portocala conţine apă, în jur de 90%. În afară de faptul că potoleşte setea, este şi un bun detoxifiant. Un pahar de suc sau un fruct mâncat dimineaţa, pe stomacul gol, te ajută considerabil, mai ales dacă ai o digestie leneşă şi te constipi des.
Întăreşte sistemul imunitar
Vitamina C e esenţială sistemului imunitar, fortificându-l şi reducând nivelul inflamaţiilor în organism. Studiile arată că abundenţa de polifenoli din portocale protejează împotriva infecţiilor virale.
Previne cancerul
Portocalele sunt bogate în limonoizi citrici, substanţe care luptă împotriva mai multor tipuri de cancer, printre care se numără melanomul, cancerul pulmonar, cancerul mamar, cancerul stomacal şi cancerul de colon.
Reduce riscul de cancer hepatic
Două studii de specialitate japoneze au demonstrat că persoanele care beau în mod regulat cantităţi moderate de suc de portocale îşi reduc substanţial riscul de cancer hepatic, datorită aportului bogat de carotenoizi.
Previne afecţiunile renale
Sucul portocalelor reduce riscul formării calculilor renali şi al instalării bolilor de rinichi.
Îmbunătăţeşte sănătatea cardiacă
Potasiul, un mineral electrolit care se regăseşte în portocale, contribuie la menţinerea funcţiei cardiace în parametri optimi. Când nivelul potasiului scade, se instalează aritmiile.
Îmbunătăţeşte vederea
Carotenozii din portocale, compuşi ai vitaminei A, sunt aliaţii unei vederi sănătoase şi previn instalarea degenerării maculare la vârste înaintate.
Reglează presiunea arterială cu ajutorul flavonoidului numit hesperidina şi al magneziului conţinute. Mai mult, menţin sănătatea şi frumuseţea pielii, prin aportul generos de antioxidanţi, conform www.sfatulmedicului.ro.