Remedii care te scapă de laringită
Ti-ai pierdut vocea şi abia mai poţi scoate câteva sunete? Inflamaţia laringelui poate fi cauzată de o răceală puternică sau de alte infecţii respiratorii virale. Mai poate apărea şi în urma suprasolicitării coardelor vocale, în cadrul unei sinuzite sau a bolii de reflux gastro-esofagian.
Laringita acută simplă este cauzată de infecţia căilor respiratorii, cu localizarea focarului microbian la nivelul laringelui. Boala apare prin respirarea aerului foarte rece sau ingerarea unor alimente şi băuturi cu temperatură redusă. Ea se manifestă prin schimbarea vocii, episoade de tuse seacă sau însoţită de secreţii abundente. Respiraţia este greoaie, iar pacientul prezintă durere la înghiţit.
Laringita cronică poate fi de mai multe feluri: granuloasă, catarală sau hipertrofică. Ea se manifestă prin răguşeală şi respiraţie grea. Cauzele posibile sunt suprasolicitarea aparatului fonator, prezenţa toxinelor în corp, tutunul ori laringita acută repetată.
Laringita tuberculoasă este cea mai gravă şi se caracterizează prin dezvoltarea unor tuberculi şi ulceraţii la nivelul laringelui. Ea se manifestă prin răguşeală şi tuse, conform www.revista-tratamente-naturiste.ro.
Plantele care vindecă pierderea vocii
Uleiul esenţial de izmă bună, adăugat într-un vas cu apă fierbinte, se recomandă sub formă de inhalaţii;
Infuzia de jneapan se obţine dintr-o linguriţă de muguri, adăugată la o cană de apă clocotită. Se infuzează 10-15 minute şi se beau 3 căni pe zi. Inhalaţia cu ulei volatil (20 de picături în apă fierbinte) este recomandată în traheolaringită;
Decoctul de anason: se pun 30 g seminţe în 300 ml apă, se lasă la fiert 15 minute, se strecoară, se amestecă cu 15 g miere şi se ia câte o lingură din oră în oră;
Infuzia de brad are un efect antiinflamator şi antiseptic la nivelul căilor respiratorii. Infuziei din muguri cruzi de brad (250 ml) i se adaugă 250 ml decoct de ceapă şi 20 g de miere. Se beau 1-2 căni pe zi;
Infuzia de floarea-soarelui se obţine din capitulele florale ale plantei (se infuzează 15 minute 5 g la 250 ml apă clocotită). Se beau 1-2 ceaiuri zilnic. E recomandată bolnavilor cu bronşită asociată.