Remedii contra alergiilor de sezon

Ultima actualizare:

Toamna, la fel ca primăvara, îi prinde pe mulţi dintre noi strănutând, cu ochii înroşiţi şi cu nasul curgând, pentru că e vremea alergiilor la plantele care înfloresc până în luna octombrie. Află cum poţi preveni şi combate simptomele, din noul număr al revistei „Click! pentru femei”!

Ambrozie, pelinariţă, pătlagină îngustă, pelin negru, diverşi arbuşti şi arbori... toate aceste specii sunt toamna surse de polenuri care provoacă reacţii alergice, dacă ai o astfel de predispoziţie. Multă lume chiar confundă simptomele alergiilor – nas înfundat, care curge, ochi roşii, strănut, poate chiar tuse, senzaţie de mâncărime în gât – cu răceala. Nu te grăbi, însă, să iei tratamente pentru virozele de sezon. Încearcă mai întâi câteva dintre remediile recomandate de specialişti contra alergiilor de toamnă. 

Infuzie de coacăz negru

Orice preparat din frunze de coacăz negru se dovedeşte a fi un puternic antiinflamator şi un antialergic de încredere. Acţionează benefic în toate simptomele alergiilor: şi asupra mâncărimilor de la nivelul ochilor, şi în cazul senzaţiei de nas înfundat, care curge. Infuzia se face din frunzele uscate – o lingură, care se lasă 5-10 minute într-o cană cu apă fierbinte. Strecori ceaiul şi bei 3 căni pe zi. 

Mai citeşte în revista  „Click! pentru femei“ de vineri: Nu vrea să meargă la şcoală!
Mai citeşte în revista „Click! pentru femei“ de vineri: Nu vrea să meargă la şcoală!

Lichior din chimion

Uleiurile volatile din compoziţia fructelor de chimion – impropriu numite seminţe - recomandă planta ca antihistaminic natural, eficient în orice tip de alergie respiratorie. Poţi să bei 2-3 căni de infuzie pe zi, pe care o faci dintr-o linguriţă de fructe uscate la 300 ml de apă fierbinte (lasă la infuzat 5 minute). În cadrul unei cure, poţi alterna infuzia cu un lichior din fructe de chimion, pe care îl prepari din 15 grame de fructe şi 100 grame de zahăr, care se încălzesc la foc mic 10-15 minute. După ce s-a răcit, toarnă în aceeaşi oală 500 ml de alcool de cereale de 60 de grade şi 100 ml de apă. Toarnă totul într-o sticlă şi lasă amestecul la macerat 7 zile, agitând sticla din când în când. Filtrează lichiorul şi bea câte un păhărel pe zi, înainte de masa de prânz. 

Decoct de lemn dulce

Un foarte bun antiinflamator recomandat în stările alergice, lemnul dulce se administrează sub formă de pulbere de rădăcină uscată şi măcinată, 5-10 grame pe zi. Cel mai la îndemână este, însă, să prepari un decoct din 4-5 grame de plantă mărunţită şi fiartă în 250 ml de apă. Lasă decoctul să se răcească şi bea câte o cană de trei ori pe zi, după masă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la țară GettyImages 1210393477 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
politia facebook jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Alegerile în Timișoara. FOTO Inquam Photos / Cornel Putan
cernobil pexels 2 jpg
sita devi captura video jpg
lac pixabay jpg
ryanair foto shutterstock
pitic  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net