Remedii fel și fel cu sânziene. Ceaiul are efecte miraculoase în multe afecțiuni

În a doua parte a lunii iunie apar delicatele şi parfumatele sânziene, cunoscute în popor şi ca drăgaică sau floarea Sfântului Ioan. Cu flori mici, de culoare galbenă, planta are un miros dulce, ca de miere. Pe lângă frumuseţe, sânzienele au extraordinare proprietăţi terapeutice. Află mai multe din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Acţionează ca un dezinfectant

Gargara cu infuzie de sânziene este de ajutor în vindecarea laringitei, a faringitei, dar şi a amigdalitei. Infuzia se prepară din două linguriţe de plantă uscată, peste care torni 200 ml de apă fierbinte. Este bine să faci gargară cu ea de trei-patru ori pe zi şi, jumătate de oră după aceea, să nu mănânci şi să nu bei apă. Fiind un antiseptic puternic, consumul ceaiului de sânziene este recomandat în toate bolile infecţioase, inclusiv răceală şi gripă.

Protejează ficatul şi rinichii

Mai citeşte în revista „Click! pentru femei“  de vineri: Cupluri care au învins  infertilitatea; Idei pentru  depozitarea alimentelor
Mai citeşte în revista „Click! pentru femei“ de vineri: Cupluri care au învins infertilitatea; Idei pentru depozitarea alimentelor

Ceaiul de sânziene este eficient pentru tratarea bolilor de rinichi, precum şi pentru afecţiunile localizate la nivelul ficatului, pancreasului ori splinei. În tratarea acestora se recomandă maceratul obţinut din flori, care se prepară astfel: pune două linguriţe de pulbere de sânziene la înmuiat într-o jumătate de cană cu apă rece, de seara până dimineaţa, apoi filtrează. Strecoară lichidul, iar florile din macerat opăreşte-le cu o jumătate de cană de apă fierbinte.

Lasă la infuzat 15 minute şi, după ce se răceşte, strecoară din nou şi combină cele două lichide. Consumă câte trei căni de amestec pe zi, înaintea meselor principale. Rezultatele apar după o terapie pe termen lung sub observaţia specialistului în fitoterapie.

Reglează funcţiile tiroidei

Un remediu eficient în caz de afecţiuni tiroidiene este maceratul preparat din coji verzi de nuci uscate şi măcinate şi din sânziene. Acesta reglează funcţia „glandei-fluture“ şi este indicat atât în caz de hipotiroidism, cât şi în caz de hipertiroidism. De asemenea, studiile arată că sânzienele pot reduce riscul de apariţie a nodulilor tiroidieni. Prepară maceratul astfel: pune câte trei linguri din fiecare într-un litru de apă rece şi lasă la macerat de seara până dimineaţa. Strecoară  lichidul şi bea o cană pe stomacul gol. Se recomandă trei căni cu macerat pe zi, cu 30 minute înainte de masă. Sub obesrvaţia unui specialist, tratamentul se face pe termen lung.

FotoJet jpg
ramona si cazacu jpeg
FotoJet (3) jpg
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
buta jpg
1669494557875057 1XMKigNP jpg
Bataie intre suporteri jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 27 noiembrie sfantul mare mucenic iacob persul jpeg
FotoJet (3) jpg
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg