Remedii naturale care te scapă de apatie

Ți-ai pierdut cheful de viață? Nu te mai interesează ce se petrece în jurul tău? Uite câteva plante și vitamine care te ajută să-ți regăsești motivația de a acționa și de a dori să participi la tumultul vieții. Spune adio apatiei și bucură-te iarăși de tot ce te înconjoară! 

image

Printre plantele medicinale se găsesc unele speciale pentru combaterea apatiei, care au un efect direct asupra stării noastre și care favorizează optimismul și buna-dispoziție.

Ginsengul 

Foarte benefic pentru combaterea depresiei și a apatiei, ginsengul este ideal pentru cazurile de epuizare și de slăbiciune. Acesta crește vitalitatea atât fizică, cât și cea mentală. Totodată, fiind un stimulent general şi persistent, alungă oboseala, măreşte rezistenţa la stres, creşte tonusul vital şi reîmprospătează capacitatea de muncă. „Preparatele de Ginseng se pot administra zilnic, timp de câteva săptămâni, însă nu mai mult de trei luni. După o pauză de o lună, cura poate fi repetată. Ginsengul se poate găsi în farmacii sau în magazinele naturiste sub formă de produse comerciale gata preparate: capsule, extracte lichide sau sub formă de ceaiuri, pulbere uscată din rădăcină (din care se poate prepara și macerat la rece)”, explică dr. Cătălin Luca, medic primar generalist, cu competență în medicina alternativă.

Sunătoarea

Sunătoarea a fost utilizată încă din antichitate pentru tratarea anxietății și a depresiei. Ea favorizează secreția de serotonină și de noradrenalină, ceea ce permite să existe o comunicare optimă între neuroni. Sunătoarea ajută la reglarea și echilibrarea stării emoționale. Poate fi consumată sub formă de extract (ulei esențial sau capsule), fiind recomandate între 200 și 300 de mg de sunătoare pe zi. Sub formă de ceai, iar se pot consuma două infuzii pe zi.

Vitaminele din complexul B

„O nutriție bună este sinonimă cu o sănătate bună, de aceea consumul unor alimente nutritive este o recomandare bună pentru a evita apariția stărilor de apatie. Pentru combaterea apatiei, se remarcă următoarele vitamine: Vitamina B1 (drojdia de bere, cereale integrale, gălbenușul de ou, germenii de grâu, piersici și cireșe), Vitamina B3 (drojdia de bere, pește, cereale integrale și arahide), Vitamina B6 (cereale integrale, germenii de grâu și semințele oleaginoase: nuci, alune, arahide, caju, migdale, fistic, semințe de in, de dovleac, de floarea-soarelui, de susan și de cânepă) și Vitamina B12 (lapte, brânză, iaurt, smântână, ouă, drojdia de bere, polen, lăptișor de matcă, aloe vera, germeni de schinduf, grâu integral, algele marine precum spirulina și chlorella, somon, ton și fructele de mare)”, mai spune dr. Luca.

Alimente de evitat

Pentru a menține o stare de sănătate optimă și pentru a evita apariția stărilor de apatie, anxietate sau depresie, dr. Cătălin Luca recomandă să evităm următoarele alimente nocive: carnea în exces, grăsimile saturate, aspartamul (îndulcitor artificial), coloranții artificiali, zahărul alb, produsele de patisserie, băuturile carbogazoase artificial, alcoolul, cafeaua, ceaiul negru.

 Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
padure tropicala jpg
mar negru jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net