Renunţă la alimentele care provoacă stres!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Nu numai activităţile fizice joacă un rol important în reducerea stresului şi în menţinerea unei stări bune de sănătate, ci şi alimentaţia. Ca să ai vitalitate şi poftă de viaţă, trebuie să ţii seama de următoarele regului!

Băuturi energizante şi cafea

Impresia că o cafea te ajută să te relaxezi e falsă. Deşi un capuccino sau un energizant îţi dau energie iniţial, după o perioadă va urma şi senzaţia de ”cădere”, care te va face să te simţi agitat şi deprimat. Dacă pe parcursul zilei consumi prea multe astfel de băuturi, când vine timpul somnului te vei simţi extenuat şi vei avea probleme să adormi. Cofeina determină şi creşterea în greutate, mai ales dacă e asociată cu un regim alimentar nesănătos. Mai mult, consumul excesiv de cofeină are acelaşi efect ca şi stresul prelungit. 

Dulciuri şi produse de patiserie

Pofta de alimente dulci vine mai ales atunci când eşti stresat. Însă dulciurile îţi dau energie pe moment, dar rezistenţa la insulină şi kilogramele în plus sunt riscuri pe care trebuie să le iei în calcul. Zahărul nu conţine substanţe nutritive esenţiale. El furnizează o creştere bruscă de energie, care e posibil să ducă la extenuarea glandelor suprarenale. Acest lucru poate duce la irascibilitate, o slabă capacitate de concentrare şi depresie. Consumul ridicat de zahăr reprezintă o povară serioasă pentru pancreas, fapt ce măreşte riscul apariţiei diabetului.

Alimentele procesate

Acest tip de alimente cresc nivelul hormonului de stres. Pe lângă grăsimile rele, chimicale şi foarte puţine nutritive, alimentele procesate conţin multă sare şi zahăr care cresc nivelul cortizolului. E greu să renunţi de tot  la ele, dar încearcă să reduci cât mai mult cantitatea acestora. Ţine minte că pentru a digera alimentele procesate, organismul trebuie să-şi folosească propriile vitamine şi minerale. Alimente rafinate pe care trebuie să le eviţi sunt prăjiturile, biscuiţii, pâinea şi produsele de patiserie.

Alcool

După o zi lungă şi stresantă, o bere sau un cocktail par a fi modul perfect de relaxare. De fapt, alcoolul nu e deloc de ajutor, deoarece stimulează eliberarea hormonului de stres. Alcoolul are un efect depresiv, ceea ce poate accentua starea de stres. Alcoolul stimulează secreţia de adrenalină, ceea ce duce la apariţia unor probleme precum tensiunea nervoasă, irascibilitatea şi insomnia. Mai mult, dacă se ajunge la exces de alcool, acesta duce la creşterea depozitelor de grăsime din zona inimii şi slăbeşte funcţia imunitară, conform www.alegesanatos.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Planete, Pixabay (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cozi germania lindt dubai jpg
femei cu crucea in frunte obicei jpg
penthouse new york jpg
WhatsApp Image 2024 11 15 at 11 56 42 AM (1) jpeg
guadelupa shutterstock 2136226577 jpg
harta  drum expres jpg
targ craciun facebook jpg
Incendiu la un bloc din Piatra Neamț FOTO: ISU
image
actualitate.net
image
actualitate.net