Roiniţa, un excelent calmant natural

image

Roiniţa are calităţi terapeutice diverse şi complexe, însă este recunoscută în primul rând pentru efectele calmante.

Planta poate fi utilizată ca sedativ natural pentru tulburările nervoase, dar ajută şi în afecţiunile digestive, stres, anxietate, insomnie. Descoperă beneficiile roiniţei!

Alungă insomnia

Roiniţa e foarte bună pentru a trata tulburările de somn. Este considerată un tratament de excepţie împotriva anxietăţii, stresului, insomniei, având un efect calmant datorită substanţelor active pe care le conţine. Ca să ai un somn odihnitor, fă-ţi înainte de culcare o infuzie cu ceai de roiniţă. Peste o linguriţă de frunze de roiniţă se pun 250 ml apă clocotită. Se acoperă vasul 10 minute, apoi se strecoară.

Îmbunătăţeşte digestia

Mâncarea nesănătoasă, poluarea, stresul - toate acestea contribuie la acumularea toxinelor în organism. Ajutorul naturii constă în ceaiul de roiniţă, care îmbunătăţeşte digestia şi are efecte benefice asupra afecţiunilor stomacului: balonare, indigestie, durere abdominală, enterocolită, colită cronică, spasme gastro-intestinale. 

Tratează stările de greaţă

Având în vedere că are un impact asupra sistemului digestiv, roiniţa poate ajuta şi la uşurarea stărilor de greaţă. O analiză a mai multor studii efectuate asupra proprietăţilor roiniţei a concluzionat că planta poate fi utilă în tratarea simptomelor gastrointestinale, cum ar fi greaţa. Poţi bea o cană de ceai de roiniţă la primele semne ale stării de greaţă.

Calmează durerile de cap

Datorită conţinutului de uleiuri volatile, vitamina C, taninuri şi săruri, frunzele de roiniţă au un rol important în alungarea stărilor nervoase şi în calmarea durerilor de cap, conform www.alegesanatos.ro.

Vindecă răceala

Când eşti răcit sau ai gripă, ceaiul de roiniţă te ajută să îţi găseşti liniştea. Este util în special când ai febră, întrucât provoacă transpiraţia. 

Combate simptomele demenţei

Roiniţa are capacitatea de a combate starea de agitaţie la bolnavii de Alzheimer, dar şi de a amâna declinul cognitiv asociat demenţei. 

Vindecă muşcăturile de insecte

Roiniţa are rolul ei şi în uz extern. Astfel, compresele cu ceai de roiniţă sunt utile pentru vindecarea ulceraţiilor şi a muşcăturilor de insecte.

De ajutor în reumatism

Un litru de infuzie de roiniţă consumată zilnic ajută la combaterea majorităţii formelor de reumatism, având o acţiune antiinflamatoare articulară, antialgică, încetinind sau chiar oprind procesele degenerative. Extern, se ung articulaţiile afectate cu ulei de roiniţă, la care se adaugă un pic de ulei volatil de mentă: se folosesc trei picături de ulei volatil de mentă la o linguriţă de ulei de roiniţă.

cub silvia chifiriuc png
Mama copilului mort în Găești 3 jpg
Alexandru Arsinel FOTO Mediafax
2 alexandru arsinel jpg jpeg
cub casă stela popescu png
rafael nadal si sotia sa
cub regina elisabeta doliu (1) png
BeFunky collage (13) jpg
Alexandru Arsinel
Telescoapele Hubble şi James Webb au dezvăluit joi imagini detaliate ale impactului produs de DART Foto NASA
image
image
image
image
Radu Mirică s-a sinucis
elevi scoala inquam jpeg
BeFunky collage (13) jpg
cub regina elisabeta doliu (1) png
acoperamantul maicii domnului foto stefan cojocariu jpeg
arsenie boca icoana jpeg