Salinoterapia îți redă starea de bine
Cura în salină alungă tusea, simptomele astmului, sinuzitei și rinitei alergice, motive pentru care salinoterapia sau terapia de aerosoli este recomandată adesea de medici.
Aerul sărat stimulează eliminarea secreţiilor de la nivelul bronhiilor şi, odată curaţată zona se reduc inflamaţiile şi iritaţiile prezente pe căile respiratorii. Prin inhalarea aerosolilor salini, care sunt absorbiţi şi de piele, se rezolvă mai multe probleme de sănătate în acelaşi timp. Scapi de tuse, de simptomele neplăcute ale sinuzitei, iar dermatitele alergice şi semnele psoriazisului se reduc până la vindecare.
Adio, oboseală!
Salinoterapia are proprietăţi benefice şi în tratamentul rănilor deschise sau în calmarea arsurilor.
Dacă eşti sănătos, dar te simţi obosit şi fără vlagă, tot terapia cu sare te pune pe picioare. Cura salină reactivează sistemul imunitar, îi creşte rezistenţa la stres şi îl protejează de infecţii.
Curele efectuate de 2 ori pe an a câte 14 şedinţe de aproximativ o jumătate de oră reglează tulburările de metabolism, spre exemplu problemele cauzate de stres, disfuncţiile tiroidei, meteosensibilitatea şi chiar insomnia.
Pentru imunitate mai bună
Staţiunile balneare dispun şi de lacuri naturale sărate pentru ca tratamentul balnear să fie unul complex. În cazul în care sistemul tău imunitar ta este mult prea slăbit şi răceşti uşor, îţi poţi fortifica organismul dacă mergi, o dată pe an, la cure de tratament cu apă sărată, pentru minumum două săptămâni.
Potrivit specialiştilor în balneologie, băile saline stimulează acele glande ale corpului care sunt responsabile de controlarea infecţiilor din organism şi, în acelaşi timp, de reglarea metabolismului şi a circulaţiei periferice. De asemenea, băile saline îţi pot calma şi durerile reumatice. Pe termen lung, acestea îţi întăresc organismul, ferindu-te de infecţii.
Află pe clicksanatate.ro unde poți face salinoterapie în România!