Scapă de anemie cu ridichi şi ceapă!

Ultima actualizare:

    Ridichile sunt surse excelente de vitamina C
Ridichile sunt surse excelente de vitamina C

Primăvara nu ar trebui să se schimbe doar natura ci şi dieta ta zilnică. Faţă de anotimpul rece, acum ai la dispoziţie o varietate de legume proaspete, pline de culoare şi de vitamine. Dar iată ce găseşti în pieţe şi ce beneficii au ele pentru sănătatea ta.

Sfeclă. Este o legumă de primăvară care are în compoziţie multi fitonutrienţi cu rol antioxidant, dar şi magneziu, potasiu, fier, acid folic, fosfor, vitamina A, C şi PP. Aceasta va contribui la detoxifierea organismului, dar are şi rol antiinflamator. Sfecla roşie ajută la scăderea hipertensiunii arteriale, a riscului de boli cardiovasculare şi luptă împotriva anemiei feriprive.

Ridichi. Sunt surse excelente de vitamina C, acid folic şi potasiu. Iar printre beneficiile care le oferă acestea se numără îmbunătăţirea funcţiilor rinichilor, scăderea riscului declanşării cancerului, ameliorarea problemelor digestive şi scăderea inflamaţiei din organism. În plus, ridichiile sunt bogate în antioxidanţi care menţin tinereţea corpului.

Ceapă verde. Poate fi consumată în salate, supe şi în compoziţia anumitor preparate culinare. Cu puţine calorii, bogată în potasiu, fosfor şi calciu, ceapa este un diuretic natural şi ajută la tratarea astmului, dar şi la scăderea colesterolului.

Spanac. Consumând cantităţi mari din această legumă, organismul tău va fi mai sănătos întrucât îi vei aduce un aport semnificativ de vitamina C, vitamina K, acid folic, magneziu, fier, dar şi flavonoide, care scad riscul apariţiei cancerului. Spanacul ajută, de asemenea, la prevenirea apariţiei cataractei, bolilor cardiovasculare şi poate fi consumat atât fiert cât şi crud, în salate.

Fasole verde. Este bogată în vitamina A şi C, care împreună contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului imunitar. În plus, în fasolea verde se mai găseşte betacaroten necesar întregului organism, pentru eliminarea radicalilor liberi.

Ţelină. În ciuda aspectului său noduros, ţelina este de fapt o legumă foarte sănătoasă. Interiorul acesteia are un conţinut ridicat de vitamine cum ar fi: vitamina C, vitamina K, fosfor, potasiu, vitamina B6, magneziu şi mangan, care sunt importante pentru menţinerea sănătăţii sângelui. Mai mult, ţelina este o sursă excelentă de fibre cu ajutorul cărora senzaţia de saţietate este menţinută pe termen lung şi sănătatea digestivă este îmbunătăţită.

Roşii. Se numără printre cele mai consumate legume de primăvară. Conţin potasiu, fier, fosfor, calciu, magneziu, seleniu, vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina E, dar şi calciu sau licopen. Dacă le consumi, în mod regulat, roşiile vor dezvolta mai puţine boli cardiovasculare, depresii, vor preveni apariţia osteoporozei şi a unor tipuri de boli degenerative şi cancere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
demolare gara velenta oradea 01112024 1 jpeg
Nichita Stanescu jpg
Banner Târg Crăciun
Calatorie jpg
Adina Matei comisar licitatie Artmark record Grigorescu jpg
bani multi pensie jpg
pensie jpg
Vue du village de Tourrettes sur Loup depuis la route des Quenières JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net