Scapă de arsurile la stomac cu bicarbonat

Ultima actualizare:

Cum apar

Când sucurile gastrice urcă pe esofag (conductul care leagă cavitatea bucală cu stomacul) şi apare senzaţia aceea neplăcută de arsură - se produce aşa-numitul reflux gastro-esofagian. Ştii, cu siguranţă, că stomacul produce sucurile gastrice, care ajută la digestia alimentelor. Problema e că peretele esofagului nu a fost conceput pentru a rezista acidităţii mari. Când o parte din conţinutul stomacului „urcă" accidental, esofagul se irită.

Leacuri din cămară

O soluţie la îndemâna oricui este cosumul frecvent de produse crude sau puţin procesate - fructe, legume, salate. Motivul este foarte simplu: acestea sunt sursă bogată de enzime digestive, ce contribuie la un metabolism mai bun al conţinutului stomactului. Dă prioritate şi proteinelor provenite din carnea albă - peşte, pui - gătite fără prăjire. Lactatele gen iaurt, lapte acru, kefir, dar şi varza murată sunt o sursă excelentă de bacterii probiotice, esenţiale pentru buna funcţionare a tractului digestiv. Cicoarea, amestecată cu cafea sau consumată ca atare, sub formă de înlocuitor de cafea, are şi ea, de asemenea, efect antiarsură.

4 sfaturi pentru o alimentaţie corectă

Evită grăsimile şi orice fel de mâncare consistentă, care solicită stomacul. Mestecă lent, nu înghiţi precipitatNu te culca imediat după ce ai mâncat, poziţa orizontală favorizând refluxul gastro-esofagianNu mânca excesiv de condimentat.

Argila şi oţetul remedii cu efect rapid

O lingură de bicarbonat de sodiu alimentar, dizolvată în jumătate de cană cu apă, este un leac rapid şi eficace. Un tratament interesant include oţet de mere nefiltrat (o linguriţă în puţină apă), înghiţit înainte de mese. Oţetul luat înainte de masă provoacă o aciditate stomacală mai mare, ceea ce duce la o digestie eficientă. O linguriţă de argilă albă dizolvată în apă şi înghiţită înainte de masă are efect imediat, la fel şi clasicul cărbune medicinal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net