Schimbă-ţi dieta primăvara pentru mai multă energie

image
Fructele şi legumele nu trebuie să-ţi lipsească

Primăvara este anotimpul perfect pentru schimbarea obiceiurilor alimentare şi a regimului de mişcare. Poţi profita din plin de fructele şi legumele de sezon şi de temperaturile ridicate pentru a-ţi reda echilibrul necesar.

Potrivit specialiştilor americani, primăvara este anotimpul care are cel mai puternic impact asupra psihicului pentru că natura se trezeşte la viaţă. Nu trebuie decât să faci cele mai potrivite alegeri pentru dieta ta alimentară si de mişcare, pentru a fi energic şi plin de viaţă în fiecare zi.

Dar, primăvara este şi sezonul răcelilor sau al alergiilor pentru că organismul este lipsit de mineralele şi vitaminele, de care are nevoie pentru a face faţă schimbărilor de temperatură.

Tocmai de aceea trebuie să-ţi adaptezi dieta pentru ca nici o schimbare să nu te ia prin surprindere sau vreo răceală să te ţină la pat pentru un timp îndelungat.

Persoanele sedentare şi care nu şi-au controlat atent dieta pe timpul iernii resimt venirea primăverii prin nasul înfundat, greutăţile în respiraţie, oboseală accentuată şi melancolia prelungită. Astfel pentru a evita toate aceste neplăceri, poţi adăuga în dieta ta plante şi alimente cu rol energizant cum ar fi piperul şi ghimbirul. Iar carnea grea o poţi înlocui cu morcov, mazăre, broccoli sau varză.

În general legume verzi, importante pentru o cură de detoxifiere. Experţii americani sunt de părere că adaptarea dietei, în funcţie de sezon, semnifică de fapt să renunţi la toate alimentele pe care le-ai consumat peste iarnă, în favoarea celor de sezon, bogate în minerale şi vitamine.

Perele, merele, portocalele, ridichile, salatele, ceapa şi usturoiul verde, varza, spanacul, asparagusul sunt doar câteva dintre alimentele care nu ar trebui să lipsească de pe lista cumpărăturilor tale săptămânale.

Toate aceste alimente nu numai că sunt bogate în vitamine, dar au şi proprietăţi astringente şi antivirale şi te feresc de răcelile şi alergiile sezoniere. Iar băuturile digestive sunt şi ele necesare pentru completarea dietei tale. Ceaiurile sunt cele mai potrivite alegeri în acest sens şi poti opta pentru ceai verde, de mentă sau coriandru.

vremea octombrie toamna prognoza meteo pensionari parc jpeg
cub visarion alexa png
Timisoara Fashion Week (7) Adelina Pestritu jpg
Casele comoară sunt la mare căutare. Sursa foto: Playtech
Charles si regina Elisabeta a II-a
weddingfeast 2841610 1920 jpg
Kayley Stead a fost părăsită de logodnicul ei jpg
reghecampf si anamaria prodan
O aplicatie pe telefonul mobil ajuta la evaluarea starii de sanatate a copilului FOTO Faceb Spitalul Virtual pentru copii jpg
Radu Oprea/ Facebook
image
image
image
image
mănăstire San Estevo Ourense sursa youtube jpg
Cappadocia
cub visarion alexa png
Kate Middleton la Royal Ascot în buline (2) jpg
Marele Zimbabwe
Ibrahim Kalesic vrea să facă parașutism încă 10 ani jpg