Scorţişoara, eficientă în lupta cu diabetul de tip 2
Apreciată pentru virtuţile sale antioxidante, antidiareice sau antialergice scorţişoara este eficientă, de asemenea, împotriva diabetului de tip 2, care survine la maturitate. De aceea, această categorie de bolnavi ar trebui să includă în dietă această mirodenie.
Datorită substanţelor active conţinute, scorţişoara scade nivelul glucozei din sânge.
Un studiu publicat în „Jurnalul Terapiilor de Diabet"a relevat că administrarea unei cantităţi zilnice de scorţişoară (1-6 g) reduce nivelul glucozei din sânge cu 18-29 % , nivelul trigliceridelor cu 23-30 % şi, nu în ultimul rând, nivelul colesterolului „rău"cu 7-27 % . Toate aceste beneficii au fost constatate după 40 de zile de cercetare, efectuate pe un lot de 60 de bolnavi de diabet de tip 2. Totuşi, specialiştii atrag atenţia că terapia cu scorţişoară trebuie supravegheată de medicul alopat, în cazul persoanelor care urmează un tratament clasic.
Pe aceeaşi temă, efectul scorţişoarei asupra diabetului de tip 2 face precizări şi un alt studiu, efectuat timp de trei ani la Universitatea de tehnologie din Malaezia. „Extractul de scorţişoară reproduce acţiunea insulinei în celule", spune cercetătorul Mohamed Roji, conducătorul studiului. Insulina este hormonul capabil să diminueze nivelul de glucoză din sânge, iar insuficienţa acţiunii sale este cauza diabetului.
Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie recomandă scorţişoara bolnavilor de dibet de tip 2. deoarece are importante efecte antidiabetice, datorită substanţelor active care scad nivelul glucozei din sânge. reglează nivelul glicemiei Halena, virozele respiratorii sau problemele digestive sunt doar câteva dintre acestea.
Reglează nivelul glicemiei
Scorţişoara are importante efecte antidiabetice, datorită substanţelor active care scad nivelul glucozei din sânge. Un studiu publicat în „Jurnalul Terapiilor de Diabet"a relevat că administrarea unei cantităţi zilnice de scorţişoară (1-6 g) reduce nivelul glucozei din sânge cu 18-29 %, nivelul trigliceridelor cu 23-30% şi nivelul colesterolului „rău"cu 7-27%. Toate aceste beneficii au fost constatate după 40 de zile de cercetare efectuate pe un lot de 60 de bolnavi de diabet de tip 2. Atenţie însă! Terapia cu scorţişoară trebuie supravegheată de medicul alopat, dacă urmaţi un tratament clasic.