Semne că ești hipertensiv
Inima ta e cel mai important organ al corpului tău. Cea mai importantă funcție a ei este să pompeze sânge încărcat cu oxigen către toate celelalte organe ale corpului. Când inima ta e bolnavă, poți să observi că ai anumite simptome neplăcute, care trebuie neapărat să te facă să te duci la medic și să-ți analizezi în profunzime stilul de viață.
Ce este, de fapt, hipertensiunea, şi cum o recunoaştem?
În mare, parte, semnele hipertensiunii sunt destul de vagi. Mai ales la persoanele tinere. Foarte mulţi adulţi tineri au hipertensiune şi habar n-au de asta. Dacă nu ţi-ai luat de mult tensiunea, poate c-ar fi bine ca, din când în când, să te duci la un specialist, care să ţi-o măsoare aşa cum trebuie. Şi, poate, nici nu trebuie să-ţi faci programare. Ştii acele chioşcuri din oraş, acele puncte medicale pentru acordarea primului ajutor? Nu te gândi că sunt doar pentru bătrâni, calcă-ţi pe inimă şi intră şi tu, ia-ţi o tensiune, schimbi o vorbă cu doctoral/ doctoriţa… te-mprietenşti cu lumea… e plăcut.
Ameţeli
Nu-s normale ameţelile. Când te simţi ameţită, ăsta e semn clar că ceva nu e în regulă cu corpul tău. Ameţeala e un simptom pentru multe nereguli în corpul tău. Hipertensiunea se traduce, printre altele, prin nişte stări de ameţeală şi dureri ale cefei care pur şi simplu nu pot fi ignorate. Ameţeli poţi să ai şi dacă, Doamne fereşte, ai un atac vascular cerebral. Sau, mă rog, eşti gravidă.
Vârsta
Nu e adevărat ce se spune că hipertensiunea afectează populaţia mai în vârstă. Aşa cum ţi-am spus mai devreme, poţi să fii tânără şi să ai o tensiune mare. În general, însă, bărbaţii de peste 45 de ani şi femeile de peste 55 sunt cele mai expuse categorii de vârstă.
Descoperă alte simptome ale hipertensiunii pe clickpentrufemei.ro.