Sfaturile experților pentru a reduce riscul de cancer. Ce este important să știm

În majoritatea cazurilor, cancerul poate fi prevenit, iar numai 10% din situațiile în care apare această boală se datorează unei moșteniri din familie. Heather Thompson Mackey, o expertă din Statele Unite, ne spune care sunt măsurile prin care putem reduce riscul de a dezvolta această boală.

Experții ne spun să eliminăm fumatul și consumul de alcool
Experții ne spun să eliminăm fumatul și consumul de alcool

Potrivit informațiilor oferite de adevarul.ro, luna februarie este considerată luna prevenirii cancerului, iar expertul din Statele Unite ne oferă mai multe sfaturi prin care putem reduce riscul de a ne lovi de această boală. Heather Thompson Mackey are funcția de asistentă medicală și director senior - prevenire cancer, la Fundația Prevent Cancer, din Statele Unite.

Mackey ne spune că cel mai bine ar fi să nu bem deloc, însă băutorii sunt sfătuiți să nu depășească un pahar pe zi, în cazul femeilor, respectiv 2 pahare, pentru bărbați. Consumul de alcool este un factor de risc asociat cu mai multe forme de cancer, cum ar fi de ficat, ori prostată.

Consumul de alcool trebuie redus

De asemenea, experta ne mai spun că este foarte important să nu fumăm, acest obicei fiind cel mai mare factor de risc pentru cancerul pulmonar.

„Există mai multe alte tipuri de cancer asupra cărora fumatul are un impact: de la cancerul de vezică urinară, la cancerul din regiunea capului și gâtului, la cancerul esofagian și cancerul pancreatic”, a explicat, conform sursei, dr. Andrew Hertler, oncolog și director medical al Evolent.

Alte sfaturi oferite de către experți ne spun că este foarte important să rămânem activi fizic și să evităm diferitele substanțe chimice care au efecte cancerigene. De asemenea, un sfat extrem de important este să efectuăm periodic diferitele teste de depistare a cancerului, recomandate de către medici.

De asemenea, este important să cunoaștem și istoricul pe care această boală îl are în familia noastră. „Este important să cunoașteți tipurile de cancer și la ce vârstă au fost diagnosticați acei membri ai familiei. Aveți această conversație cu medicul dumneavoastră, chiar și începând cu vârsta de 20 de ani”, mai spune, conform sursei, Mackey.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net