Se redeschide o cetate importantă din România. A fost principala reședință a domnilor Moldovei timp de aproape 200 de ani

Cetatea de Scaun a Sucevei își redeschide porțile publicului începând cu 1 martie 2024! Vreme de aproximativ 2 secole, domnii Moldovei au domnit din acest loc, iar în perioada 2011 – 2015, ansamblul a fost completat și restaurat, pentru a i se oferi strălucirea pe care o avea în trecut.

Cetatea de Scaun a Sucevei se redeschide din 1 martie / foto: Muzeul Național al Bucovinei
Cetatea de Scaun a Sucevei se redeschide din 1 martie / foto: Muzeul Național al Bucovinei

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, anunțul redeschiderii Cetății a fost făcut de către Muzeul Național al Bucovinei, care a anunțat românii că vor putea vizita din nou acest loc plin de istorie începând cu 1 martie 2024.

„Începând cu 1 martie 2024, redeschidem Cetatea pentru vizitare! Ca în povești, ne-am dat peste cap și am terminat podul cel nou al Cetății de Scaun a Sucevei (mulțumim oștirilor de dăruiți lucrători care pun piatră lângă piatră și fir de nisip lângă fir de nisip). Etapa a doua de restaurare a cetății continuă, lucrările care se execută în Șanțul de Apărare și la zidurile cetății nu influențează procesul de vizitare! Cetatea este și mai spectaculoasă cu armura de schele din lemn ce o înconjoară!”, au comunicat, conform sursei citate, cei de la Muzeul Național al Bucovinei.

Cetatea de Scaun a Sucevei se redeschide

Românii interesați să viziteze acest loc fascinant trebuie să știe că programul de vizitare va fi între zilele de marți și duminică. În privința intervalului orar, Cetatea de Scaun a Sucevei poate fi vizitată între orele 09:00 și 20:00, iar ultima intrare se face la ora 19:00.

În ce privește tuturile cu ghid, acestea se desfășoară între orele 10:00 și 18:00, însă trebuie să știți că ultimul ghidaj începe de la ora 17:00. Pe data de 5 februarie 2024, podul de acces către Cetate a fost închis, pentru a se putea efectua lucrări de restaurare.

Chiar dacă Cetatea va putea fi vizitată din nou începând cu 1 martie, lucrările merg mai departe. Mai precis, se fac lucrări de consolidare a zidurilor de apărare, chituiri, subzidiri, se fac plombări cu piatră, iar, nu în ultimul rând, la final se dorește amenajarea unei expoziții permanente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net