Secretul ascuns pe bancnota de 10 lei! Povestea fascinantă a casei ce a aparținut unei familii nobiliare

Poate că nu mulți dintre noi ne gândim prea mult la imaginile de pe bancnotele noastre, însă ele sunt mult mai fascinante decât am crede! Iar înce privește simpla bancnotă de 10 lei, casa care apare pe aceasta este una faimoasă, chiar dacă puțini români își mai amintesc astăzi de povestea ei!

Casa de pe bancnota de 10 bani a fost construită în 1835
Casa de pe bancnota de 10 bani a fost construită în 1835

Doar foarte puțini dintre români pot spune că analizează cu mare atenție imaginile de pe bancnotele noastre. Desigur, cu toții putem recunoaște personalitățile și imaginile de pe acestea, cel puțin în marea lor parte, însă nu foarte mulți români dau o atenție prea mare detaliilor de pe bancnote. Ei bine, atunci când vine vorba despre cea de 10 lei, aceasta ascunde o poveste extrem de fascinantă!

Se pare că acea casă de pe bancnota de 10 lei este mult mai faimoasă decât am crede! Ea a fost construită în anul 1835, în Vlădești (județul Vâlcea).

Cei care vizitează acest loc vor vedea, la primul nivel al casei, o bucătărie, două încăperi, cât și o altă cameră, toate mobilate și pline de obiecte specifice zonei Vlădești. Acest loc este faimos pentru olărit, cât și pentru livezile de pomi fructiferi din zonă.

Povestea fascinantă a casei de pe bancnota de 10 lei

Casa de pe bancnota de 10 lei a fost refăcută în 1926, iar în anul 2008, ea a fost reconstruită exact în forma pe care o putem vedea oricând be bancnotele noastre. „Acest fapt a fost confirmat de foștii proprietari, dar şi de personalitățile care au decis prezența ei pe bancnotă”, a spus, conform sursei citate, directorul general al muzeului sibian, Ciprian Ștefan.

Cei care vor să viziteze această casă trebuie să știe că ea se află, deja de 18 ani, la Muzeul Astra, din Sibiu. De-a lungul timpului, ea a fost vizitată chiar și de către un fost președinte al clubului FC Barcelona. Inițial, ea ar fi aparținut unei familii nobiliare, Mălăiescu, apoi ar fi fost a unui preot, potrivit antena3 CNN.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
Elevă la examen - simulare evaluarea nationala - subiecte FOTO Inquam / George Călin
image png
depresie, burnout jpg
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net