Suma colosală pentru care se vinde casa lui Freddie Mercury! Artistul i-o lăsase moștenire unei prietene

Ultima actualizare:

Fosta casă din Londra care a aparținut legendarului star rock Freddie Mercury, solistul trupei Queen, a fost scoasă la vânzare pentru suma colosală de 38 de milioane de dolari. Garden Lodge din Kensington, vestul Londrei, a fost vila pe care Freddie a numit-o „acasă” timp de 11 ani.

Casa lui Freddie Mercury și grădina prilă cu magnolii, din Londra
Casa lui Freddie Mercury dispune de o curte plină cu magnolii (Foto: Knight Frank)

Freddie Mercury a cumpărat  Garden Lodge în 1980

Freddie Mercury, fotografiat în timpul unui concert, îmbrăcat într-un maiou alb și blugi
Freddie Mercury a murit în 1991 (Foto: Profimedia)

Proprietatea dispune de numeroase facilități, printre care un salon uriaș, un bar-bibliotecă, o cameră de zi în stil japonez și un salon de muzică. Reședința impunătoare din cărămidă a fost construită inițial în 1907 de arhitectul Ernest Marshall pentru cuplul de artiști Cecil Rea și Constance.

Casa a fost achiziționată de Freddie Mercury pe loc, atunci când a vizitat-o pentru prima oară în 1980. S-a îndrăgostit de ea la prima vedere și a colaborat cu arhitectul și designerul de interior Robin Moore Ede, pentru a o renova. Cântărețul și-a proiectat casa astfel încât să fie un „loc memorabil, primitor, care să reflecte personalitatea sa vibrantă și viziunea eclectică”, potrivit anunțului de vânzare.

În acest spirit, sala de mese a fost vopsită într-un galben aprins, culoarea preferată a muzicianului. Salonul în care se afla pianul cu ajutorul căruia Mercury a scris faimoasa piesă „Bohemian Rhapsody” oferă vedere la grădina proprietății, care este împodobită cu magnolii. În suita principală a vilei se intră prin ceea ce odinioară era dressingul lui Mercury, unde își depozita hainele și costumele de scenă.

Atunci când a murit în urma unor complicații cauzate de SIDA, în 1991, Freddie Mercury i-a lăsat moștenire această proprietate luxoasă bunei sale prietene și foste logodnice, Mary Austin (72 de ani). Ea este cea care o vinde acum, prin intermediul firmei Knight Frank, relatează CNN. Anul trecut, Mary a scos la licitație mai multe obiecte care i-au aprținut lui Mercury.

„Această casă a fost cea mai glorioasă cutie de amintiri, pentru că are atâta dragoste și căldură în fiecare cameră. A fost o bucurie să trăiesc aici și am multe amintiri minunate. Acum că este goală, sunt transportată înapoi la prima dată când am văzut-o. De când eu și Freddie am pășit prin poarta legendara poartă verde, a fost un loc de pace, o adevărată casă de artist, iar acum este momentul să încredințăm acel sentiment de pace următoarei persoane”, a explicat Mary Austin, într-un comunicat de presă. Rămâne de văzut ce bogătaș va achizționa Garden Lodge – cel mai probabil va fi vorba de un fan înfocat al muzicii lui Freddie Mercury.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
florin piersic  jpg
2 familia lui jon bon jovi jpg jpeg
elizabeth hurley costum baie instagram jpg
banner anamaria prodan png
gabriela szabo facebook (2) jpg
banner minodora ornela png
daniela gyorfi instagram jpg
florin piersic facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net