Sfecla roşie, plină de vitamine şi fier. Ce afecțiuni grave tratează, dacă o consumi

Provine din aceeaşi familie cu sfecla de zahăr, dar este diferită din punct de vedere genetic şi nutriţional. Sfecla roşie trataează cu succes anemia, afecţiunile hepatice, bolile renale şi chiar cancerul.

image

În sfecla roşie găsim tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanţi şi fier. E una dintre puţinele legume care conţin betalaine, un antioxidant puternic, care îi dă culoarea vibrantă. Betalainele reduc inflamaţia şi pot ajuta la protejarea împotriva cancerului şi a altor boli.

Hepatită cronică

Sucul de sfeclă roşie protejează celulele hepatice, ajută la regenerarea acestora şi le stimulează să funcţioneze normal. Sfecla roşie este un adevărat aliat al ficatului şi previne toto­dată evoluţia hepatitelor cronice spre ciroză sau spre cancerul hepatic. De asemenea, sfecla roşie poate face minuni şi în cazul în care aveţi aşa-zis ”ficat gras”, ca urmare a unei intoxicaţii sau a unei otrăviri.

Cancer

Sucul de sfeclă roşie şi salata preparată din acest aliment sunt cele mai bune pentru tratarea şi prevenirea tumorilor canceroase. Sfecla roşie conţine enzime şi substanţe cu proprietăţi antitumorale. Consumată în mod regulat, previne şi tratează leucemia, cancerul pulmonar, cancerul de colon, cel rectal şi cel gastric datorită faptului că este bogată în substanţe antioxidante.

Gastrită hiperacidă

Gastrita hiperacidă poate fi prevenită, iar durerile pot fi calmate prin ingerarea unui suc cu un gust extrem de plăcut, preparat din 100 ml suc de sfeclă roşie combinat cu 100 ml de suc cartof crud şi 500 ml suc de morcov.

Hipertensiune arterială

Hipertensiunea arterială poate fi şi ea tratată cu ajutorul sfeclei, şi în cazul acesteia obţinându-se rezultate spectaculoase. O jumătate de pahar de sfeclă roşie pe zi scade tensiunea arterială cu până la 20% din valoarea sa iniţială. 

Anemie

Sfecla roşie conţine fier, magneziu şi vitamina B6, ceea ce ­înseamnă că poate combate anemia, stimulând procesul de formare a globulelor roşii. Se recomandă o cură timp de o lună de zile, câte 150 grame de sfeclă roşie crudă, o dată la două-trei zile, scrie dr-catalin-luca.ro.

Constipaţie

Rădăcina de sfeclă rosie conţine polizaharide şi fibre care ajută la combaterea ­constipaţiei. Se poate consuma sfeclă roşie crudă sau fiartă amestecată cu hrean şi miere ajungând la un consum zilnic de până la 150 de grame.

Boli renale

Bolile renale, precum infecţiile şi calculii renali pot fi combătute prin intermediul consumului de sfeclă roşie. Se prepară un amestec din 100 ml suc de sfeclă roşie şi 400 ml suc de morcovi, care este un puternic diuretic. Acesta poate ajuta şi la eliminarea mai uşor a calculilor, având un efect relaxant asupra musculaturii netede.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
green bank cel mai linistit oras din lume jpg
mario ilie roman uk jpg
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net