Slăbeşte sănătos cu ceai de păpădie

Ultima actualizare:

Ceaiurile nu sunt indicate doar când vine vorba de tratarea problemelor de sănătate, ci şi atunci când vrei să slăbeşti sănătos. Din revista “Click! pentru femei” afli cum să foloseşti şi mirodeniile în acest scop, rolul lor fiind de a accelera metabolismul.

  • Ceaiul de anghinare. Fiind bogată în acizi, potasiu şi flavonoide, planta are proprietăţi diuretice, de ajutor dacă vrei să pierzi în greutate. De asemenea, remediile cu anghinare ajută şi la reglarea poftei de mâncare. Prepară ceaiul dintr-o linguriţă de frunze uscate la 500 ml de apă clocotită. Lasă vasul acoperit 5-7 minute, strecoară şi bea câte două căni pe zi.   
  • Scorţişoara. Studiile efectuate de-a lungul timpului arată că acest condiment aromat te ajută să ţii în frâu poftele alimentare şi contribuie la scăderea în greutate. Inclusă în alimentaţie, scorţişoara reglează concentraţia de glucoză din sânge şi nivelul insulinei, ceea ce favorizează arderea caloriilor. În plus, îmbunătăţeşte digestia, ţine sub control diabetul, ameliorează senzaţia de greaţă, dar şi balonarea. Bea două căni pe zi din următorul remediu: pune într-o cană cu apă fierbinte o linguriţă de scorţişoară pudră şi două linguri de suc de mere.  
  • Ceaiul de păpădie. Recunoscute pentru efectele diuretice sunt remediile cu păpădie. Acestea ajută la prevenirea retenţiei de apă în ţesuturi, favorizează eliminarea toxinelor din organism şi aduc beneficii sănătăţii hepatice şi biliare. În cura de slăbire este indicată tinctura de păpădie, pentru prepararea căreia se utilizează planta întreagă. Pune într-un vas de sticlă 10 g de plantă şi 100 ml de alcool de 50 de grade, acoperă-l şi lasă-l la întuneric două săptămâni. Ia câte 30 de picături de două ori pe zi, diluate în jumătate de pahar de apă.
  • Ghimbirul. Unul dintre condimentele des recomandate în curele de slăbire e ghimbirul. Parfumata rădăcină ajută la detoxificarea organismului, previne depunerea grăsimilor, respectiv creşterea în greutate. Îl poţi consuma sub formă de ceai, de preferat din rădăcină proaspătă. Taie o felie de ghimbir şi pune-o în 300 ml de apă fierbinte. Lasă să se infuzeze 10 minute, apoi bea una-două căni de ceai pe zi.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net