Soluţii contra mirosului neplăcut al picioarelor

Ultima actualizare:

    Evită orice e sintetic, care favorizează înmulţirea bacteriilor.www.clicksanatate.ro
Evită orice e sintetic, care favorizează înmulţirea bacteriilor.www.clicksanatate.ro

Câteodată, mirosul neplăcut al picioarelor apare în cel mai nepotrivit moment, fiind o problemă cu care se confruntă aproape orice persoană. Provocat din cauza transpiraţiei excesive, acesta poate fi îndepărtat dacă acorzi o atenţie sporită modului în care te îngrijeşti.

Picioarele sunt „habitatul“ natural al bacteriilor, care se dezvoltă în transpiraţie şi în celulele pielii. Efectul secundar cauzat de bacterii este mirosul înţepător, care te poate pune într-o situaţie stâjenitoare când te afli în compania altor oameni. El mai poate fi cauzat şi de infecţii fungice, iar cele mai predispuse persoane sunt vârstnicii, persoanele cu diabet zaharat sau cele cu boli cardiace.

Igiena este primordială

Asigură-te că speli şi cureţi zilnic zona picioarelor, mai ales între degete, acolo unde îşi fac loc bacteriile cu apă şi săpun sau chiar cu un săpun special pentru combaterea transpiraţiei. Majoritatea bacteriilor se reproduc sub unghii şi în zonele cu piele întărită. Nu uita să îţi cureţi tălpile cu piatra ponce atunci când îţi speli picioarele. Ai grijă şi de unghii şi taie-le câte mai scurt. Dacă te confrunţi cu micoze ale piciorului sau alte boli de piele, e bine să le tratezi cât mai repede, deoarece şi ele pot fi sursa mirosului neplăcut.

Încălţămintea joacă un rol important

Alege şosetele din fibre naturale, care nu jenează picioarele. De asemenea, acordă o atenţie deosebită şi încălţămintei pe care o porţi. Aceasta trebuie să fie bine întreţinută şi îngrijită, dar şi dintr-un material de calitate, care lasă pielea să respire. Evită orice e sintetic, care favorizează înmulţirea bacteriilor. E indicat să alternezi zilnic încălţămintea. Mai poţi încerca tălpile speciale împotriva mirosurilor sau pudra de talc, care absoarbe umezeala.

Află pe Clicksanatate.ro ce remedii naturale combat mirocul neplăcut al picioarelor!

Condimentul care previne diabetul zaharatBeneficiile uleiului de măsline amestecat cu sucul de lămâie 

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net