Spune-mi ce mănânci, să-ţi spun cum trăieşti: Meiul, un superaliment

Ultima actualizare:

Ştiaţi că meiul este o cereală foarte apreciată pe plan mondial ? În general, despre mei se ştie că este o cereală care hrăneşte păsările. Deoarece este foarte bogat în substanţe nutritive, specialiştii ne recomandă să introducem din nou, în hrana cotidiană, acest aliment străvechi.

Meiul, o hrană sănătoasă pentru toate vârstele: „Meiul face parte din grupul celor 12 superalimente, fiind o hrană foarte sănătoasă pentru adulţi şi pentru bebeluşi. Mai mult, deoarece nu conţine gluten, meiul poate fi consumat şi de persoanele care manifestă intoleranţă la cereale şi la gluten. Bogat în vitamine (A, C, Complexul B) şi în minerale ( magneziu, fier, potasiu, fosfor, calciu, mangan, siliciu, sodiu), meiul este şi o sursă de fibre şi de proteine,” precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, în studiul: „Meiul, un superaliment pentru omul modern”.

Un superaliment pentru omul modern

Cercetătorii europeni susţin că meiul, această cereală, printre cele mai bogate în substanţe nutritive din lume, este un aliment, cu un conţinut scăzut de amidon, care se digeră uşor şi care nu provoacă niciodată gaze sau fermentări în stomac”.

Meiul este „regele cerealelor”

Meiul conţine o cantitate apreciabilă de silicon, substanţă vitală pentru sănătatea părului, dinţilor, pielii şi unghiilor. De aceea, specialiştii au botezat acest superaliment „regele cerealelor” şi-l recomandă şi persoanelor suferinde de boala celiacă, deoarece nu conţine gluten. Pentru că nu este procesat foarte mult, meiul îşi păstrează substanţele nutritive esenţiale şi este firesc să fie inclus în hrana omului modern. Dintre varietăţile de mei însă, sorgul este foarte valoros şi trebuie folosit frecvent în diferite preparate culinare. Când este adăugat în pâine, în salate sau în supe, acest soi de mei le sporeşte valoarea nutritivă.

Reţeta săptămânii: Plăcintă cu mei şi spanac

- Timp de preparare : 60 de minute

- Calorii : 250 /porţia

- Ingrediente: 1 kg de spanac proaspăt sau congelat, 200 g mei, 4 ouă, 2 cepe sau o legătură de ceapă verde, o linguriţă de cimbru, 5 linguri de ulei de măsline.

- Preparare: Se spală frunzele de spanac, se opăresc, se toacă şi se lasă la scurs. Separat, se căleşte ceapa tocată mărunt, se adaugă cimbrul şi spanacul şi se lasă la foc potrivit 15 minute. Între timp, se fierbe meiul şi când s-a mai răcit se încorporează în spanacul fiert, apoi se adaugă ouăle, bătute ca pentru omletă. Compoziţia astfel obţinută se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Plăcinta se lasă la cuptor circa 40 de minute. Se serveşte caldă, alături de salată de sfeclă sau de morcovi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
kate si william
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
sarbatori griji cheltuieli jpg
bloc jpg
image png
ozn spania curcubeu jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cluj wings investitei
riduri ochi jpeg
rsz legume   shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net