Spune-mi ce visezi ca să îţi spun de ce boli suferi! Rezultatele o confirmă cu precizie

Ultima actualizare:

    Noaptea creierul bagă trupul în revizie
Noaptea creierul bagă trupul în revizie

Visăm urât, avem un somn agitat, visăm că alergăm, ne înecăm sau cădem în gol? Nu trebuie neapărat să ne panicăm şi să căutăm explicaţii mistice, conotaţii ezoterice sau să ne ducem direct la dicţionarul de vise şi să aflăm simbolistica imaginilor din somn. Neuropsihologii britanici şi specialiştii în somn au descoperit că... în somn ne autodiagnosticăm.

Lăsaţi pentru o secundă la o parte orice conotaţii metafizice ale viselor şi deveniţi raţionali. Doctorii care au studiat fenomenul, analizând activitatea cerebrală a somnoroşilor în momentul în care ajungeau în etapa de Mişcarea Rapidă a Ochilor (MRO – stadiu de somn profund) au descoperit că în acele clipe creierul nostru face o verificare „de sistem” a întregului organism. Specialista în somn Christabel Majendie a explorat semnificaţiile viselor din punct de vedere medical şi au putut asocia clinic un coşmar de o anumită afecţiune a corpului nostru.

1. Vise ciudate, emoţionale

De la Sigmund Freud încoace psihanaliştii au încercat să descopere semnificaţiile viselor, considerând că somnul este o poartă către subconştient. Aşa a apărut onirismul şi arta abstractă. Visele în care rezolvăm lucruri, construim case, poduri sau organizăm echipe de oameni indică un tonus muscular pozitiv, o digestie bună şi echilibru emoţional. Şocurile din visele contemplative sunt indicii că ar trebui să facem analize la plămâni, rinichi şi pancreas.

2. Coşmaruri

Pentru mulţi somnul este cel mai mare chin din lume. Şi asta din cauza unor coşmaruri care se repetă obsesiv. Atacul unor zombie, discuţii cu sufletul unui mort sau senzaţii de frică, anxietate, pericol sunt semne că vă paşte o infecţie zdravănă, suferiţi de febră musculară. Recomandarea medicilor britanici este de a face ordine în programul vostru diurn şi de a prioritiza sarcinile, organele voastre suferă din cauza haosului de peste zi.

3. Panici nocturne

Acest tip de reacţie este specific copiilor de 2 până la 8 ani. Odată ajunşi în stadiul de somn adânc, MRO, copii se trezesc lac de sudoare, agitaţi, tremurând de frică. Nu îşi amintesc bine ce au visat dar le teamă să adoarmă iar singuri. Este semn că organismul trece printr-o serie de transformări, în timpul nopţii se lungesc oasele, se fixează calciul şi funcţiile metabolice se reglează. La peste 25 de ani, panicile nocturne dispar. Luciditatea revine la 20 de minute după trezire.

4. Paralizie

Unul la un milion de oameni suferă de paralizie în somn: cel mai bizar fenomen întâlnit. Practic visăm cu ochii deschişi dar nu ne putem mişca trupul. Fenomenul este simplu de explicat: creierul nu a dat semnalul de activare corpului şi acesta continuă să fie într-o stare de relaxare. În schimb ochii se deschis şi încep să stocheze distorsionat imagini. Acesta e un semn de boală psihică, de anxietate, stres ridicat, fobii ciudate şi se recomandă o şedinţă de hipnoterapie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
image
actualitate.net
image
actualitate.net