Stai mult la calculator? Trebuie să faci pauze de 5 minute pe oră!

Ultima actualizare:

De obicei, la 45 de ani apare nevoia de ochelari pentru citit. Cei care petrec mult timp în faţa calculatorului vor avea această nevoie cu cinci ani mai devreme. În plus, pentru că uită să clipească, iar acum, vara, stau cu aerul condiţionat pornit, riscă înroşirea ochilor, senzaţie de corp străin şi vedere înceţoşată.

Indiferent dacă ai sau nu probleme cu vederea, medicii oftalmologi recomandă, dacă stai mult la calculator, folosirea unor ochelari cu antireflex. Te mai sfătuiesc să iei pauze de cinci minute, o dată la o oră. Nu trebuie neapărat să te ridici de pe scaun, ci pur şi simplu să-ţi iei ochii de la monitor şi să te uiţi undeva, departe. În caz contrar, ochii vor obosi, iar tu vei vedea înceţoşat la distanţă. Explicaţia este aceea că, din cauza concentrării, cristalinul nu se mai poate relaxa şi rămâne pe poziţia de aproape.

Problemele cu vederea pe perioade scurte pot fi şi semnul unei lipse de calciu şi de vitamina A. Poţi lua, preventiv, suplimente, care nu au efecte adverse atâta timp cât nu se depăşeşte doza recomandată. Calciul şi vitamina A îmbunătăţesc metabolismul retinei şi măresc capacitatea de efort vizual.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net