Știți că gingașii ghiocei au proprietăți terapeutice deosebite?


    Ghioceii uscați se folosesc la prepararea remediilor naturisteSursa foto:grădinamea.ro
Ghioceii uscați se folosesc la prepararea remediilor naturisteSursa foto:grădinamea.ro

Ghioceii, gingașele flori care au curajul să scoată capul de sub zăpadă, sunt vestitorii primăverii. Ne impresionează nu numai frumusețea și gingășia lor, dar și efectele terapeutice, cunoscute mai ales de terapeuții preocupați de puterea lor tămăduitoare. În laboratoarele din diverse mânăstiri montane, ghioceii sunt remedii dovedite pentru pelerini.

Studiile de specialitate

După numeroase studii de specialitate, s-a constatat că frumusețea ghioceilor  a cedat locul eficienței lor pentru sănătatea noastră. Un lucrul este foarte important să cunoaștem dacă vrem să profităm de proprietățile terapeutice ale ghioceilor: Planta uscată ne este de folos. 

Decoctul de ghiocei calmează crizele reumatice

 Cercetătorii precizează că decoctul de ghiocei are efect analgezic. Cum putem să beneficiem de acesta?  În apa caldă de baie  trebuie să adăugăm un decoct de ghiocei pe care-l preparăm din 6 linguri de plantă uscată și 2 litri de apă care trebuie să fiarbă la foc mic, timp de 20 de minute. Ceaiul acesta obținut din ghiocei se  aplică pe locurile dureroase sau se toarnă în apa de baie. Suferinzii trebuie să-și facă provizii de ghiocei uscați, pentru a repeta acest tratament până când se constantă efectul.

Tinctura de ghiocei, benefică pentru circulația cerebrală

  Tinctura de ghiocei este recomandată de terapeuți pentru îmbunătățirea circulației cerebrale.   Iată cum se prepară acest remediu:  50 de ghiocei uscați se macerează, timp de  14 zile în 200 grame de țuică de secară. După acest interval, substanța obținută se toarnă în sticluțe de culoare închisă. Câte 30 de picături se consumă într-o ceșcuță  de apă plată, de două ori pe zi.

Ghiocelul este un ajutor prețios în bolile neurologice grave

Cercetătorii au ajuns la concluzia că gingașii ghiocei amelioreză  diverse boli neurologice: hemiplegii și hemipareze. Tinctura de ghiocei , dar și decoctul tratează aceste afecțiuni  neurologice grave, până când aceste remedii își fac efectul.    

cub gabriela marin denise pilafai png
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
mariana moculescu jpg
1 horoscop luna noua in berbec jpg jpeg
cub theo rose anghel damian png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cub razvan ciobanu png
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Mercenari Wagner FOTO Telegram png
2 ingrijire ten iarna piele jpg jpeg
image
image
image
image
foto1 la sfinxB jpg
shutterstock 165207755B jpg
minivacanta 1 decembrie jpg
foto 1 bec economic jpg
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO