╚śti╚Ťi c─â hrana este un protector important pentru acuitatea vizual─â?

simeon stalpnicul png
legumele și fructele sunt alimente benefice pentru vedereSursa foto:valentinbosioc.com

Este un lucru dovedit c─â hrana este un factor esen┼úial care influen┼úeaz─â s─ân─âtatea ochilor ╚Öi ├«mbun─ât─â┼úe╚Öte acuitatea vizual─â. Consumul de pe┼čte gras, de dou─â ori pe s─âpt─âm├ón─â, (somon sau ton, boga╚Ťi ├«n Omega 3), protejeaz─â ochii de factorii externi care-i obosesc ┼či-i agreseaz─â ╚Öi mic┼čoreaz─â riscul degener─ârii acuit─â┼úii vizuale, spun speciali┼čtii.

Timp de opt ani oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â britanici au studiat obiceiurile alimentare a 3000 de oameni

Oamenii de ┼čtiin┼ú─â britanici au ajuns la aceast─â concluzie dup─â ce au monitorizat obiceiurile alimentare a 3000 de persoane pe parcursul a opt ani. Studiul, care prezint─â concluziile speciali┼čtilor referitoare la rolul protector al consumului de somon sau de ton asupra vederii, a fost publicat ├«n Jurnalul Britanic de Oftalmologie. Mai mult, sus╚Ťin speciali╚Ötii, dac─â dieta cu pe┼čte gras este completat─â de un regim s─ârac ├«n hidrocarburi, exist─â ┼čansa ca riscul bolilor la nivelul ochilor s─â scad─â cu 50%.           

Antioxidan╚Ťii reduc riscul de degenerare macular─â ╚Öi cataract─â

Referindu-se la hrana benefic─â pentru s─ân─âtatea ochilor, la antioxidan┼úi, ├«n special la lutein─â ┼či la  Vitamina B6, aceste substan╚Ťe reduc riscul de degenerare macular─â ┼či de cataract─â, sus┼úine Jennifer K. Nelson, profesor de nutri┼úie la Mayo School of Health Sciences ├«n Rochester din SUA.

Fructele și legumele sunt alimente prietenoase pentru ochi

Totodat─â, din categoria alimentelor prietenoase pentru ochi fac parte ┼či fructele ┼či legumele, surse excelente de Vitamina C ┼či E, ├«n special legumele verzi, cum ar fi spanacul, care con┼úine ┼či un bonus const├ónd ├«n lutein─â, sus┼úine profesorul Jennifer K. Nelson.

Carbohidra╚Ťii rafina╚Ťi cresc riscul apari╚Ťiei degener─ârii maculare

Semnificativ─â este opinia speciali┼čtilor care atrag aten┼úia asupra faptului c─â un consum prea mare de carbohidra┼úi rafina┼úi (orezul alb, p├óinea alb─â sau pastele, de exemplu) cre╚Öte riscul apari┼úiei degener─ârii maculare. Aceste alimente au ┼či un indice glicemic mare, ceea ce ├«nseamn─â c─â sunt transformate repede ├«n glucoz─â sau ├«n zah─âr ├«n s├ónge. De aceea, speciali┼čtii ne recomand─â  s─â alegem p├óinea ┼či pastele din cereale integrale, iar orezul s─â fie brun.

anamaria prodan3 png
1 meghan kate jpg jpeg
bravo ai stil foto facebook 40288700 (1) webp
goia voltaj jpg
lacul vidra PNG
Vladimir Putin epa-efa Sankt Petersburg
IMG 0810 jpg
Printul Charles in Transilvania Viscri Valea Zalanului (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg
1 meghan kate jpg jpeg
lacul vidra PNG
Vladimir Putin epa-efa Sankt Petersburg
Printul Charles in Transilvania Viscri Valea Zalanului (2) jpg
calendar ortodox 2021 26 iunie sf david tesalonic png