Studiu: în 2030 vom scăpa definitiv de mahmureală
Rezultate uimitoare! Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au analizat genomii a 2.500 de persoane de pe patru continente între 2008 şi 2015 şi au făcut o descoperire uluitoare.
Organismul uman evoluează şi dezvoltă o genă care reduce la minimum efectele alcoolului în organism. Această mutaţie este de fapt în defavoarea noastră, pentru că ne predispune să devenim alcoolici deoarece nu mai resimţim reacţia de aversiune la alcool. Enzima ADH (alcool dehidrogenaza) a fost descoperită în ADN-ul uman încă de acum 10.000 de ani, apărând iniţial în Asia şi Africa, iar ulterior răspândindu-se la nivel mondial. Recent, cercetătorii au descoperit că enzima care se ocupă cu procesarea alcoolului în organism face diferenţa între cei care se îmbată repede şi cei care „duc” mult la băutură. Mutaţia genetică înregistrată recent de cercetătorii americani arată că organismul uman a evoluat simţitor, fiind posibil ca următoarea generaţie să nu mai simtă practic deloc simptomele specifice mahmurelii.