Studiu: Noile flavonoide din struguri, mai puternice decât resveratrolul
Recent, cercetătorii de la Universitatea din Ilinois (SUA) au descoperit în compoziţia strugurelui zece flavonoide noi, care conferă boabelor de strugure o influenţă benefică anticancer, mult mai puternică decât li se atribuia până în prezent.
Rezultatele unui studiu în vitro arată că flavonoidele descoperite în compoziţia strugurilor inhibă activitatea unei enzime-toposomeraza II care joacă un rol esenţial în apariţia cancerului. Noile flavonoide izolate din struguri sunt cynidinele, myrcetina şi rutina.
''Rezultatele studiului arată că activitatea anticanceroasă a acestor substanţe (care sunt polifenoli) este mai puternică decât a resveratrolului, un alt component din strugure căruia i se atribuie proprietăţi chimio- profilactice (eficiente în prevenirea cancerului şi a tulburărilor cardiovasculare)'', precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.