Sucul de sfeclă roşie, elixir pentru imunitate. Este de folos în cazul virozelor

Ultima actualizare:

    Sucul de sfeclă roșie, elixir pentru imunitateFoto: unsplash.com
Sucul de sfeclă roșie, elixir pentru imunitateFoto: unsplash.com

Rezistentă în sezonul rece, sfecla roşie este un ajutor extraordinar pentru organism, sucul acesteia fiind considerat unul dintre cei mai activi agenţi antioxidanţi şi antitumorali cunoscuţi. Secretul constă în a consuma suc din sfeclă nepreparată termic, pentru a beneficia la maximum de substanţele conţinute.

  • Cancer. Un cercetător maghiar a demonstrat fără dubiu că rădăcina de sfeclă roşie are efecte antitumorale, mai ales administrată sub formă de suc, sau consumată crudă, în salate. Persoanele care suferă de diferite forme ale bolii canceroase ar fi bine să consume zilnic, vreme de două luni, următoarea combinaţie de sucuri: 100 ml suc de sfeclă roşie, 50 ml suc de rădăcină de ţelină şi 300 ml suc de morcov. Zeci de forme de cancer răspund la acest tratament: cancerul de colon, pulmonar, la sân, la prostată, de col uterin etc. 
  • Leucemie. Terapia cu suc de sfeclă, ţelină şi morcov a dat rezultatele excelente şi în tratarea acestei afecţiuni. Sucul de sfeclă este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi cunoscuţi, favorizează formarea de elemente figurate ale sângelui (în special globule roşii), are efecte antitumorale directe. Se recomandă consumul a 450 de ml din acest suc, zilnic, pe o perioadă de 60 de zile, urmată de 15 zile de pauză, după care tratamentul se poate relua. 
  • Sarcină. Fiind foarte bogată în vitamine din complexul B (mai ales acid folic), precum şi în oligoelemente, sfecla roşie este un aliment ideal pentru o bună dezvoltare a fetusului. De asemenea, consumul de sfeclă roşie previne şi tratează unele probleme specifice sarcinii, cum ar fi hipertensiunea sau varicele. 
  • Diabet. Sfecla roşie face parte dintre alimentele recomandate pentru stabilizarea glicemiei pacienţilor cu diabet de tip I şi II. Deşi este bogată în hidraţi de carbon, având chiar un gust dulce pronunţat, sfecla roşie conţine fibre alimentare şi compuşi cu efect uşor hipoglicemiant, ceea ce o face lesne de tolerat de diabetici. Ea are, de asemenea, efecte diuretice şi previne complicaţiile cardiovasculare ale diabetului. 
  • Răceală, herpes. Se consumă zilnic 300 ml de suc de sfeclă roşie, ai cărei pigmenţi au un efect antiviral foarte puternic. Substanţele care dau culoarea roşie sucului de sfeclă blochează replicarea viruşilor, scurtând perioada de vindecare a diferitelor viroze, dar şi reducând severitatea simptomelor. Mai trebuie ştiut că sfecla roşie are un uşor efect de scădere a febrei, dar şi de diminuare a durerilor musculare şi articulare specifice gripei, conform www.formula-as.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Madeleine a Suediei, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
fresh oyster 4917758 1280 jpg
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928316244 jpg
image png
image png
ozn fals la bucuresti jpg
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928174468 jpg
mormantul fecioarei maria jpg
1 agenda si vaza cu flori jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net