Sucul de varză, bun pentru stomac

simeon stalpnicul png

Te-ai obişnuit s-o foloseşti în bucătărie, însă substanţele active din varză au rol terapeutic într-o sumedenie de boli. „Click! pentru femei" îţi arată cât de eficiente sunt salatele, sucul proaspăt ori frunzele acestei legume în caz de ulcer gastric, entorse şi reumatism.

Cataplasme, în cazul luxaţiilor

Frunzele de varză crudă au darul de-a decongestiona zonele care au devenit dureroase din cauza luxaţiilor ori a entorselor. Cum se prepară: Se aleg frunzele de varză, se spală şi se şterg cu un prosop, după care se scot nervurile mari cu ajutorul unui cuţit. Frunzele se aşază pe o suprafaţă tare şi se zdrobesc pe ambele părţi. Se pun pe leziune şi se fixează cât mai bine pentru a nu se deplasa. Se lasă peste noapte şi se repetă tratamentul până la vindecarea rănii.

Cura cu suc alină durerile reumatice

Odată cu înaintarea în vârstă, tot mai multe persoane se confruntă cu reumatismul. Acesta poate fi ameliorat cu ajutorul tratamentelor interne şi externe pe bază de varză, deoarece au efect antiinflamator, contribuind la recuperarea mobilităţii încheieturilor. Cum se prepară: Frunzele se spală, se zdrobesc şi se pun sub formă de cataplasme pe zonele dureroase pentru două ore.

Se consumă şi 1-2 pahare cu suc obţinut cu ajutorul storcătorului de fructe. Cura se ţine 40 de zile, după care este obligatoriu să se facă o pauză de două săptămâni. Preparatul îl poţi combina cu suc de morcovi.

Mai citeşte în revista Click! pentru femei de astăzi: 14 idei salvatoare să-ţi reduci facturile lunare ; Strugurii  fac minuni pentru pielea ta

simeon stalpnicul png

Domoleşte ulcerul gastric

Frunzele de varză sunt o sursă de glutamină, un aminoacid care are rolul de-a stimula regenerarea celulelor care alcătuiesc învelişul protector al stomacului şi al intestinului subţire.

Cum se prepară: Pentru a grăbi procesul de însănătoşire, e indicat să bei un litru de suc de varză zilnic. Acesta se obţine prin stoarcerea frunzelor, după ce în prealabil au fost spălate. Sucul trebuie preparat zilnic şi se consumă câte un pahar, de patru ori pe zi.

zodia care consuma alcool jpg
catherine zeta jones png
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
Sorana Cirstea, EPA jpg
andreea marin
cub mariana moculescu png
foto1 porcul jardelb jpg
image
image
image
image
image
image
cub dimitria ghinescu png
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg