Sulfina, leac pentru picioarele «grele»

Ultima actualizare:

    La ce ajută sulfina
La ce ajută sulfina

Ai senzaţia de picioare obosite şi „grele"? Apelează la remediile farmaciei verzi. Află din numărul de iunie al revistei "Click! Sănătate" ce poţi trata cu sulfină!Cunoscută şi sub denumirea de sulcină sau iarbă de piatră, această plantă are efecte benefice asupra circulaţiei periferice.

Cură cu infuzie. Unul dintre leacurile pe bază de sulfină este infuzia. O obţii din 2 linguri de flori şi petale uscate, peste care torni o jumătate de litru de apă clocotită. Este indicat să o bei de două ori pe zi, înainte de mese, timp de o lună, apoi, timp de 10 zile faci pauză, după care repeţi cura. De asemenea, poţi folosi şi comprese reci. Înmoi un tifon în infuzia de sulfină, apoi aplici pe picioare, până se usucă. Repeţi de trei-patru ori.

La ce ajută sulfina
La ce ajută sulfina

Cataplasme. Claudius Galenus din Pergam, medic grec al Antichităţii, folosea cataplasma de sulfină pentru vindecarea mai multor afecţiuni. Aceasta şi-a dovedit eficienţa şi în insuficienţa venoasă. O prepari din 5 linguriţe de pulbere de sulfină, pe care le amesteci cu apă călduţă, până când se formează o pastă. O pui direct pe zonele umflate, o înveleşti cu un nailon, ca să nu se întărească şi laşi să acţioneze o oră.

Băile cu sulfină. Mărunţeşti un pumn de tulpină, frunze şi flori de sulfină uscate, apoi torni un litru de apă clocotită. Laşi preparatul la temperatura camerei timp de 12 ore. Apoi, strecori şi torni lichidul obţinut peste apa din cadă. Baia trebuie să dureze între 20 şi 30 de minute. Aceasta nu numai că te ajută să scapi de problema de sănătate, dar e şi foarte relaxantă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Tabula Regia Tg  Mures jpg
image png
heavy rain 4864257 1280 jpg
ODAmaD00NDAmaGFzaD1jYTVhMGQyNDBkZDBjM2M3NzJhZmUyMDlmMmFlODMzZA== thumb jpg
Banner test iq
dn1 in perioada interbelica jpg
Printesa Anne sora Regelui Charles 2 jpg
clock 650753 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net