Telefoanele mobile te pot îmbolnăvi de gripă!
Teste realizate de specialiştii britanici au scos în evidenţă faptul că „germenii prezenţi în toaletă" precum şi o largă gamă de bacterii au făcut casă bună pe telefonul nostru mobil. Ignorând asta, vorbim zilnic cel puţin 45 de minute, ţinând dispozitivul aproape de ochi, ureche şi gură. De aceea, s-a descoperit că telefonul mobil e cauza directă a celor mai frecvente îmbolnăviri de afecţiuni ale ochilor, de diaree şi chiar de gripă. Cine îşi spală mâinile înainte să vorbească la telefon? Şi mai ales cine dezinfectează regulat telefonul?
Nimeni. De aceea, printre butoane sau pe ecranul aparatului se dezvoltă adevărate colonii de germeni coliformi, bacterie de origine fecală. Studiile realizate de Laboratoarele din Muncie au relevat faptul că unul din opt telefoane era infestat în proporţie de 2.700 şi 4.200 de unităţi de bacterii coliforme. Enorm dacă ţinem cont că în 100 de ml de apă ele există în mai puţin de o unitate. În plus, cercetătorii au descoperit că 20-30% din viruşi sunt transferaţi prin atingerea degetului de ecranul tactil al telefonului.
Cercetătorul Michael Schmidt de la Universitatea din Carolina de Sud susţine că telefoanele sunt o veritabilă bombă chimică bacteriologică şi că „cea mai mare concentraţie de microbi se află fie la marginea ecranelor fie între butoane". Producători precum Apple, Google sau Blackberry interzic vehement „curăţarea aparatului folosind soluţii de curăţat geamul, spray-uri cu aerosoli, alcool, amoniac, solvenţi sau materiale abrazive".