Ţi-e poftă de ceva dulce? Mănâncă un morcov
Elimină îndulcitorii artificiali. Aceştia nu reduc pofta de zahăr, având acelaşi efect asupra organismului, ci chiar cresc dorinţa de a mânca dulce.
Consumă carne. Proteinele sunt o sursă sigură de energie şi menţin un nivel constant de zahăr în sânge, prevenind blocajele sangvine.
Evită mâncarea tip fast-food. Cantitatea de zahăr din alimentele procesate e peste media admisă.
O dietă echilibrată. O dietă bogată în alimente sărate tinde să creeze poftă de alimente dulci. Pentru a evita asta, consumă o varietate mai mare de arome şi evită, cât posibil, sarea în exces.
Mănâncă legume. Morcovul, cartoful dulce, fasolea păstăi sau ardeiul vă pot oferi o rezervă rapidă de energie, putând fi cu succes incluse în alimentaţia zilnică.
Foloseşte condimente dulci. Condimentele, precum coriandrul, scorţişoara, nucşoara sau cuişoarele îndulcesc natural alimentele şi reduc de minune pofta de zahăr a organismului.
Consumă alimente bogate în minerale. Magneziul şi zincul sunt minerale esenţiale în reglarea glicemiei şi joacă un rol foarte important în eliberarea insulinei.