Top 5 ajutoare din natură în cura de slăbire

Ultima actualizare:
Valeriana este o plantă care tratează multe probleme ale sistemului nervos și este de ajutor și în insomnii
Valeriana este o plantă care tratează multe probleme ale sistemului nervos și este de ajutor și în insomnii

Nu putem slăbi fără o dietă adecvată și fără mișcare. Dar, în lupta cu kilogramele, este bine să contăm și pe puterea terapeutică a plantelor medicinale. Acestea reuşesc să scadă apetitul exagerat pentru mâncare și să topească caloriile.

În topul acestor remedii care fac minuni în curele de slăbire, la loc de frunte se situează: anghinarea, garcinia, scorţişoara, valeriana şi ardeiul iute, susţine Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie în studiul ” Plantele care topesc grăsimile”.  

În același timp, atunci când infuziile preparate din aceste plante, recunoscute pentru saţietatea lor, se asociază cu o anumită dietă de slăbire, recomandată de nutriţionist, efectul este cel aşteptat.

Anghinarea împiedică depunerea de grăsimi

În  ţările europene, fitoterapeuţii consideră că anghinarea este un panaceu, care poate fi recomandat în tratamentul unor afecţiuni întâlnite frecvent. Planta este valoroasă și pentru faptul că nu are efecte secundare şi nici contraindicaţii. Puterea terapeutică a anghinariei a fost dovedită ştiinţific şi, de aceea, cei care-şi aprovizionează farmacia casei cu anghinare sau o cultivă în propria grădină sunt mult mai sănătoşi, în comparaţie cu cei care nu folosesc acest remediu, precizează specialiștii europeni. Chiar dacă este cam amară, anghinarea merită să fie folosită în curele de slăbire deoarece are proprietăţi diuretice, stimulează procesele digestive şi metabolismul, împiedicând depunerea de grăsimi. Planta poate fi adminsitrată fără teamă, deoarece nu are contraindicaţii. În acelaşi timp, este bine de ştiut, că anghinarea poate să regleze şi pofta de mâncare.

Cum se prepară

Peste o lingură de frunze uscate se toarnă 500 ml de apă clocotită şi se lasă la infuzat timp de cinci minute. După răcire, ceaiul se strecoară.

Cum se administrează

Prima cană se consumă dimineaţa, după micul dejun, iar restul cantităţii de ceai se bea pe parcursul zilei. Specialiştii recomandă ca tratamentul cu anghinare să se facă progresiv, începând cu cinci-şase linguri în primele cinci-şase zile de tratament..

Garcinia taie pofta de dulce

Specialiștii din numeroase centre de cercetare din lume au studiat vreme de mai bine de 10 ani un extract din plante care a demonstrat,  în urma testelor, că acidul hidroxicitric (HCA) este un aliat de nădejde în lupta cu obezitatea. HCA din compoziţia garciniei scade treptat apetitul, prin inhibarea senzaţiei de foame de la niveul creierului. De pe urma folosirii acestei plante beneficiază mai ales iubitorii de dulciuri, pentru că leacul temperează pofta de dulciuri.  

Planta nu are efecte secundare

Este un lucru dovedit că extractul de garcinia nu are efecte secundare, nu creează dependenţă şi se administrează potrivit indicaţiilor din prospect.

Valeriana ține în frâu foamea nervoasă

Scorțișoara este o sursă bună de antioxidanți
Scorțișoara este o sursă bună de antioxidanți

Această plantă este considerată un panaceu, renumit ca eficienţă în tratamentul a peste 100 de boli. Valeriana este folosită îndeosebi ca sedativ şi calmant contra insomniilor, anxietăţii şi aritmiei cardiace. Pentru persoanele care se luptă de mulţi ani cu tot felul de cure de slăbire fără succes, terapia cu valeriană poate fi o soluţie extraordinară ! Puţine persoane ştiu că valeriana taie şi pofta de mâncare. În acest scop, planta se administrează sub formă de tinctură, câte 50 de picături, diluate în ceai, de trei ori pe zi, înaintea meselor principale.

Pentru a îmbunătăţi gustul amar al tincturii de valeriană, picăturile se pot administra pe felii de portocală,

de măr sau de pară.

Scorţişoara, un leac pentru gurmanzi


    Scorțișoara este o sursă bună de antioxidanțifoto: pixabay.com
Scorțișoara este o sursă bună de antioxidanțifoto: pixabay.com

Scorţişoara, o mirodenie cu o aromă plăcută, cu gust dulceag şi puțin  iute, folosită frecvent în gastronomie, este şi un valoros remediu indicat de terapeuţi în tratamentul multor probleme de sănătate. Studii ştiinţifice recente au descoperit noi valenţe terapeutice ale scorţişoarei : utilizată cu regularitate, scorţişoara este un remediu deosebit de eficient pentru reducerea nivelului glicemiei (diabet de tip 2 ), pentru reducerea nivelului colesterolului sanguin şi pentru prevenirea afecţiunilor cardiace. Dar beneficiile scorțișoarei un se opresc aici. S-a  constatat că această mirodenie contribuie la îmbunătăţirea memoriei şi a funcţiilor cognitive, are acţiune tonică şi revigorantă, combate oboseala şi astenia. 

În acelaşi timp, s-a dovedit că pudra de scorţişoară are efecte benefice și asupra gurmanzilor, deoarece temperează poftele alimentare şi contribuie la scăderea în greutate.

Cum se prepară, cum se administrează

Gurmandul trebuie să bea cel puţin două căni de ceai de scorţişoară pe zi (înainte de masă), preparat dintr-o linguriţă rasă de scorţişoară pudră şi din două linguri de suc de mere amestecate într-o cană cu apă fierbinte. Tratamentul trebuie continuat timp de o lună.

Ardeiul iute arde grăsimile

Ardeiul iute este o legumă foarte bogată în vitamina C (250 mg la 100 gr), depăşind în această privinţă spanacul şi varza. Mai mult, piperata legumă mai conţine vitaminele A, B1, B2 şi P, cantităţi apreciabile de caroten şi de flavonoizi, iar dintre minerale-potasiul deţine un loc prioritar -165 mg/100g. De asemenea, capsaicina, substanţa care-i dă gustul piperat, este un puternic antioxidant. În același timp, studiile de laborator au dovedit că acest antioxidant reduce greutatea corporală.

Într-un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea „Purdue", SUA, se demonstrează că ardeiul iute taie pofta de mâncare şi intensifică arderile. Toate aceste beneficii se datorează tot capsaicinei, substanţa care-i conferă ardeiului gustul iute.

Reţeta săptămânii

Infuzia de ardei iute

Cum se prepară, cum se administrează

Cine nu suportă ardeiul iute în stare crudă, poate să bea zilnic câte o cană de infuzie, după fiecare masă principală.

Leacul se prepară prin infuzarea unei linguriţe de ardei iute într-o cană cu apă fierbinte timp de zece minute. Terapia se poate continua vreme de şapte zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net