Top 5 băuturi care ne revigorează în zilele caniculare

Ultima actualizare:

    Băuturile preparate din mentă vă mențin în formă în timpul caniculei Sursa foto:divahair.ro
Băuturile preparate din mentă vă mențin în formă în timpul caniculei Sursa foto:divahair.ro

În aceste zile caniculare, când temperaturile foarte ridicate ne fură vigoarea, iar migrenele se asociază, deseori, cu senzaţia de nelinişte sau cu insomnia, este bine să consumăm băuturi, preparate în casă din plante, fructe și condimente-medicament.

Băuturile pe care vi le prezentăm sunt răcoritoare și revigorante,  având efecte dovedite împotriva oboselii. Totodată, aceste licori foarte gustoase și sănătoase tratează o varietate de boli- de la afecţiuni respiratorii, digestive şi până la boli ale sistemului nervos. În studiul său ”Băuturi răcoritoare naturale eficiente în zilele toride ”, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, ne recomandă să consumăm aceste băuturi tonice, mai eficiente decât răcoritoarele cumpărate din comerţ.

1.În zilele toride consumați ”Băutura fericirii” 

Referindu-se la zilele caniculare, cu grad ridicat de disconfort,  nutriționiștii europeni  recomandă persoanelor care apreciază băuturile  nealcoolice, preparate din ingrediente naturale, o  băutură sănătoasă, ce poate fi consumată dimineaţa, la micul dejun,  ”Băutura fericirii”.

Precizări referitoare la ingredientele băuturii

Licoarea respectivă are un nume ademenitor pentru că are un gust  delicios  și un ingredient, din compoziția sa, banana,  conține un aminoacid esențial ( triptofanul) care produce în organismul nostru  serotonină , ” hormonal fericirii”. Totodată, banana conţine şi vitamina B6, benefică în reglarea glicemiei. Mai mult, bananele, delicioasele fructe, normalizează tensiunea arterială, iar dacă sunt consumate frecvent, ele previn accidentele vasculare cerebrale. Pentru că sunt  bogate în fibre, bananele asigură şi o bună digestie, fiind un antiacid natural.  De asemenea, scorţişoara din compoziţia “Băuturii fericirii” ne îmbunătăţeşte starea de spirit, scade nivelul colesterolului şi, fiind bogată în antioxidanţi, ne protejează pielea de radicalii liberi.

Cum se prepară băutura

Delicioasa băutură se prepară repede din următoarele ingredient: o banană mică, tăiată felii, 100 ml de lapte şi o linguriţă de scorţişoară măcinată. Ingredinetele se amestecă foarte bine până obţineţi o pastă, dar în compoziţie nu adăugaţi miere sau zahăr. Băutura se numeşte astfel datorită gustului delicios şi substanţelor active din compoziţia ingredientelor conţinute. 

2.Menta ține la distanță răceala cauzată de aerul condiţionat

Gustul mentei atât de savuros recomandă planta aceasta răcoroasă în combaterea migrenelor şi răcelilor care apar în timpul verii din cauza aerului condiţionat. Mai mult, în timpul caniculei, menta poate înlocui cu succes orice băutură răcoritoare din comerţ. Fiind un „paznic”al sănătăţii noastre, menta care facilitează digestia, dar ne scapă şi de efectele nedorite ale unei mese copioase, trebuie să facă parte din farmacia casei. Foarte eficientă este infuzia preparată din două tulpiniţe cu frunze proaspete şi 500 ml de apă clocotită. Lăsăm ceaiul la infuzat timp de cinci minute, apoi strecurăm licoarea răcoritoare. Adăugăm miere şi lămâie după gust. Nu trebuie să bem mai mult de două căni pe zi.

3.Sucul de mere previne infarctul

Atunci când suntem  obosiţi și temperaturile depăşesc valorile suportabile, sucul de mere este remediul ideal care ne menține în formă.

Substanţele active importante conţinute de măr: vitaminele (A, B, C, B3), mineralele (potasiul, fosforul, calciul), zaharurile, taninurile şi pectina sunt substanţe care acţionează favorabil în cel puţin 60 de afecţiuni. „Totodată, mărul conţine din belşug acid ursolic. Această  substanţă are acţiune antireumatică şi diuretică, ajută la regenerarea pielii (prin stimularea fibrelor de colagen), controlează nivelul insulinei, hormon care influenţează greutatea, dar poate fi şi un remediu ( sub formă de suc) care poate să prevină infarctul şi atrofierea muşchilor, afecţiune întâlnită frecvent odată cu înaintarea în vârstă", a precizat Christopher Adams, coordonatorul unui studiu de la Universitatea Americană din Iowa (SUA).

4.Siropul de zmeură, campion în lupta cu efectele caniculei

În sezon, siropul de zmeură  este campion în lupta cu efectele caniculei. Siropul se prepară cu miere, fără să fie fiert. Fructele se zdrobesc cu furculiţa , se pun într-o pânză rară şi se storc. În sucul proaspăt se adaugă miere ( 200 ml de suc la trei pahare de miere). Siropul obţinut se amestecă bine, se pune într-un borcan și se păstrează la frigider. După o săptămână, siropul se poate consuma.

Doza  recomandată:  pentru adulţi,  şase linguriţe pe zi, iar pentru copii, de trei linguriţe. Siropul se consumă ca atare sau se adaugă într-un pahar cu apă de 100 ml. Leacul are efecte miraculoase în afecţiuni respiratorii, digestive, în caz de sensibilitate la răceli sau de imunitate scăzută, acţionând contra oboselii sau iritării, care apar în zilele caniculei,  pentru a enumera doar o parte dintre beneficiile acestui remediu.

5.Scorţişoara cu miere combate migrenele

În zilele foarte fierbinţi, folosiţi un remediu excelent preparat din scorţişoară în amestec cu miere (câte două linguriţe din fiecare) şi patru linguri de apă plată. Această pastă de scorţişoară uşurează respiraţia şi combate migrenele provocate mai ales de contactul cu temperaturile ridicate. Leacul se administrează de două ori pe zi când aerul devine irespirabil. Cei care se confruntă frecvent cu migrene trebuie să folosească acest remediu totdeauna în zilele caniculare.

image
image
image
image
image
image
Anastasia Pokreshchuk jpg
prostitutie jpg
Amanda Bynes jpeg
lumanari jpg
chei in usa  jpeg
Elsa Thora insta 2 jpg