Tot ce nu știai despre praz. Cum poate acest aliment să alunge stresul

Chiar dacă face parte din aceeaşi familie cu ceapa şi usturoiul şi au aceleaşi proprietăţi terapeutice, prazul este mai puternic decât ele. Acest aliment specific oltenesc ajută la scăderea colesterolului, are efect puternic laxativ, calmant, revigorant.

image

Probleme respiratorii. Prazul se recomandă mai ales pentru tratarea problemelor respiratorii şi pentru proprietăţile sale purifiante şi diuretice. Are o mare capacitate de a elimina acidul uric şi astfel este foarte bun pentru persoanele care suferă din cauza gutei sau a artritei. În caz de retenţie urinară sau de cistită, se aplică pe partea inferioară a abdomenului o cataplasmă de praz fiert, foarte caldă.

Cum acționează prazul asupra stresului 

Stres. Unele studii au demonstrat faptul că prazul acţionează benefic asupra stării de dipoziţie. Acest lucru se datorează acţiunii unui flavonoid prezent în această legumă din familia cepei, kaempferol, un antioxidant care permite menţinerea unui nivel stabil de serotonină şi de dopamină, doi neurotransmiţători importanţi de la nivelul creierului. Ei luptă împotriva stresului şi procură o stare de bine.

Virusuri. Prazul îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi scade tensiunea arterială, previne formarea de trombi în vene şi artere. Este un aliment miraculos pentru persoanele care suferă de boli cardiovasculare, deoarece conţine un flavonoid deosebit de important, denumit kampferol, ce protejează vasele de sânge. Substanţele antioxidante din praz au rolul de a inhiba dezvoltarea virusurilor, a bacteriilor şi a fungilor, conform dr-catalinluca.ro. 

Arteroscleroză şi ateroscleroză. Frunza de praz s-a dovedit a fi foarte eficace în arteroscleroză şi în ateroscleroză, ea conţinând o mulţime de compuşi sulfuraţi care distrug grăsimile de sub piele.  Frunzele verzi ale prazului conţin o serie de aminoacizi esenţiali care cresc eficacitatea metabolismului proteic hepatic. Cercetătorii au efectuat o mulţime de teste ştiinţifice şi au descoperit capacitatea prazului de a echilibra şi reechilibra funcţiile biologice ale organismului etc.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin nita romania euro 2024 facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Kate Middleton  sursa foto   GettyImages jpg
cenusa jpg
plante care elimina energia negativa din casa jpg
netflix pixabay png
Iancu de Hunedoara png
tren deraiat 08, foto ISU Teleorman
titanic adobestock jpg
FotoJet (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net