Cum se prepar─â m├óncarea de praz olteneasc─â. Se g─âte┼čte imediat

15 martie 2020
image
Prazul este simbolul naţional al oltenilor, făcut celebru de marele actor Amza Pellea în savuroasele momente cu Nea MărinFOTO: adevarul.ro

Prazul este simbolul naţional al oltenilor, făcut celebru de marele actor Amza Pellea în savuroasele momente cu Nea Mărin. Există multe metode de a găti mâncarea de praz, dar oltenii par să aibă cea mai dietetică variantă.

Un preparat de post delicios, m├óncarea de praz. Oltenii au cea mai bun─â re╚Ťet─â, scrie adevarul.ro.

Pentru a g─âti o m├óncare delicioas─â ave┼úi nevoie doar de 2-3 fire de praz, 3 cepe, o m├ón─â de m─âsline negre ┼či 2-3 linguri bulion de cas─â.  

Modul de preparare

  • Se pune ├«ntr-o crati┼ú─â foarte pu┼úin ulei amestecat cu pu┼úin─â ap─â ┼či se arunc─â ceapa tocat─â m─ârunt peste care se presar─â pu┼úin─â sare.
  • Prazul se spal─â foarte bine, se cur─â┼ú─â de frunzele deteriorate ┼či se taie buc─â┼úi nici prea mari, dar nici foarte mici.
  • C├ónd ceapa a devenit aurie, se pune ├«n crati┼ú─â ┼či prazul, ad─âug├ónd ┼či ni┼čte ap─â.
  • Se las─â pe foc p├ón─â c├ónd foile de praz sunt moi ┼či se adaug─â pu┼úin c├óte pu┼úin ap─â de c├óte ori este nevoie.
  • C├ónd prazul a ├«nceput s─â devin─â moale, se adaug─â m─âslinele, dup─â care se las─â s─â mai fiarb─â c├óteva minute, iar la final se pune bulionul, ├«nc─â pu┼úin─â sare dac─â este nevoie, piper ┼či p─âtrunjel.
  • Optional, pute┼úi pune ┼či 2-3 c─â┼úei de usturoi sau felii de l─âm├óie.

Citește și:

Trei re┼úete delicioase cu leurd─â, ÔÇŁusturoiul ursuluiÔÇŁ

Cum se fac cele mai bune sarmale de post. Reţeta Sandei Marin

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
carla s dreams bobonete 2 PNG
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
survivor2 png
iumor jpg
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image png
Horoscop săptămânal 23 29 mai 2022 jpg
scorpion jpeg
FOTO 3 jpg
clutch png
image png