Tratează erupția de la căldură cu oțet și apă

Ultima actualizare:

Pe lângă deshidratare, canicula ne mai creează o problemă: erupţia pe piele. Denumită şi miliaria, această afecţiune dermatologică se recunoaşte după bubiţe de mici dimensiuni, roşii sau roz, însoţite de durere, usturime şi mâncărimi.

Cea mai uşoară formă este miliaria cristalină (sudamina). Apar la suprafaţa pielii veziculele mici, transparente, umplute cu lichid limpede sau papulele care se sparg uşor. Nu prezintă durere sau mâncărimi şi dispar de la sine. În cazul miliariei rubră, apar umflăturile roşii, senzaţiile de mâncărime sau înţepături mai adânci în epidermă, la adulţii care trăiesc în climate tropicale şi la nou-născuţii de 1-3 săptămâni. Cea mai rară formă este miliaria profundă, care afectează derma. Apar leziuni ferme roşii sau roz şi anhidroza, însoţită de epuizare, ameţeli, greaţă şi accelerarea pulsului.

Tratamente naturiste 

Apa rece sărată. Zona afectată se spală bine cu apă cât mai rece, în care se pune sare mare.

Bicarbonatul de sodiu. Erupţiile se tamponează cu o soluţie preparată din bicarbonat de sodiu şi apă.Amidonul de porumb. Se rumeneşte o cantitate mică de amidon de porumb în tigaie, ca apoi să se pudreze regiunile afectate cu praful rezultat. Se poate folosi în mod similar şi faină de grâu.

Oţet şi apă. Dacă erupţia este însoţită de mâncărimi şi înţepături, soluţia din oţet şi apă ajută la ameliorarea disconfortului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicoleta Gherasimoae romanca Germania FOTO captura video Tik Tok webp
image
image
image
image
image
image
padure profimedia jpeg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
pod parva facebook jpg
euro valuta bani pixabay jpg
iqos jpg
judet din romania colaj pixabay jpg
datorii calculate la stat jpeg
1 cuptor cu microunde jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net