Trei băuturi care te mențin hidratat pe perioada caniculei
În perioada verii, mai ales când se află în vigoare Cod de căldură extremă, este necesar să ne asigurăm o hidratare corespunzătoare. Pe lângă apă, putem încerca o mulțime de băuturi răcoritoare și delicioase. Iată 3 băuturi pe care să le încerci pe timp de caniculă.

Trei băuturi care te mențin hidratat pe perioada caniculei
Pe timp de vară pierdem mult mai multe lichide prin transpirație decât în sezonul rece. De aceea, este important să le înlocuim corect, pentru a rămâne bine hidratați, conform Healthline. Nu doar căldura ne crește nevoia de apă: efortul fizic intens, umiditatea ridicată sau altitudinea mare sunt factori care cer un consum mai mare de lichide. Când temperaturile devin extreme, lipsa hidratării și expunerea îndelungată la soare pot provoca insolație sau alte probleme legate de căldură, precum epuizarea termică, crampele musculare sau arsurile solare. Insolația înseamnă creșterea periculoasă a temperaturii corpului și poate fi chiar fatală dacă nu este tratată rapid. Riscul este cu atât mai mare atunci când aerul este foarte umed sau când facem sport intens în astfel de condiții. Totuși, trebuie să fim atenți la lichidele pe care pe consumăm pentru că nu toate ne oferă hidratarea de care avem nevoie.
Agua Fresca cu pepene roșu și busuioc
Această băutură este o combinație simplă și revigorantă de pepene roșu pasat, apă rece, suc de lime și frunze de busuioc, care adaugă un plus de aromă. În mod obișnuit, pulpa fructului se strecoară după pasare, însă dacă este păstrată, băutura capătă o consistență mai densă și o cantitate mai mare de fibre. Pepenele roșu este bogat în apă și licopen, ajutând la hidratare și oferind antioxidanți benefici.
Mocktail cu piersici și ananas, fără zahăr adăugat
Acest mocktail folosește doar zaharurile naturale din fructe, combinând suc de struguri albi cu piersici, piersici proaspete și ananas. Rezultatul este o băutură cu gust dulce, dar fără adaos de îndulcitori, bogată în vitamina C și antioxidanți. Ghimbirul proaspăt ras oferă o notă ușor picantă și proprietăți antiinflamatorii. Se recomandă servirea rece; pregătirea dimineața și păstrarea la frigider păstrează prospețimea până seara.
Shot cu portocală, morcov, turmeric și ghimbir
Acest amestec concentrat combină sucul de morcov și portocală, surse excelente de beta-caroten și vitamina C, cu turmeric și ghimbir, ingrediente cu efect antiinflamator și antioxidant. Consumul regulat poate sprijini imunitatea și reduce inflamația. Este recomandat în porții mici, dimineața sau la prânz, ca supliment nutritiv în alimentația zilnică.































