Sucul natural care reduce tensiunea arterială și colesterolul. Îl prepari acasă cu doar 6 lei/kg de fructe
Este un suc natural care poate fi pregătit fără probleme și în propria voastră bucătărie. Însă, nu trebuie uitat faptul că această băutură nu are doar un gust bun, ci este și foarte importantă pentru sănătate. Practic, cu ajutorul acestui suc veți putea ține sub control atât hipertensiunea, cât și colesterolul mărit.

Dieta are un rol foarte important pentru sănătatea noastră, acest lucru este deja unul foarte bine cunoscut. Preparatele pe care le consumăm, cât și lichidele pe care le bem, pot influența organismul în moduri la care poate că nici nu ne-am aștepta. Iar atunci când vine vorba despre acest suc anume, el poate să reducă nivelul colesterolului din organism și să țină sub control hipertensiunea.
Mai precis, este vorba despre sucul de portocală! Un studiu relativ recent, din anul 2021, ce a fost publicat în European Journal of Nutrition, a arătat că acest suc, consumat constant pe o perioadă de 12 săptămâni, poate scădea tensiunea arterială. Iar acest lucru s-ar datora hesperidinei, o substanță prezentă în sucul de portocale.
Sucul de portocale este foarte sănătos
Un detaliu similar a fost descoperit și cu mai bine de un deceniu în urmă, în cadrul unui studiu efectuat în anul 2013. La acel moment, oamenii de știință ajungeau la concluzia că un consum regulat de suc de portocale timp de două luni poate scădea tensiunea arterială.
Iar motivul pentru care acest suc ar fi atât de sănătos este conținutul ridicat de flavonoide, cât și de pectină și uleiuri esențiale. Din acest motiv, sucul de portocale devine foarte sănătos pentru organism, permițându-i acestuia să funcționeze cât mai eficient.
Poate reduce nivelul colesterolului din organism
Iar sucul de portocale poate fi la fel de eficient și împotriva colesterolului ridicat. Acest lucru a fost confirmat în cadrul unui studiu efectuat în anul 2023, în cadrul căruia 41% dintre cele 129 de persoane studiate au consumat suc de portocale în fiecare zi, vreme de un an.
Iar la final, a fost observată o diferență enormă între nivelul colesterolului persoanelor care nu au consumat suc, comparativ cu cele care au făcut-o.