Uite ce alimente nu trebuie păstrate în frigider!
Ultima actualizare:
Când venim de la cumpărături, avem tendința să golim pungile direct în frigider. Însă nu toate alimentele iubesc temperatura rece din acesta. Din contră, le poate face chiar rău! Depozitarea alimentelor este foarte importantă pentru păstrarea aromei și a texturii. Specialiștii în nutriție spun că, dacă nu este respectată temperatura de păstrare, ne putem îmbolnăvi, conform www.alegesanatos.ro.
- Bananele nu trebuie puse în frigider, deoarece se vor înnegri, iar procesul de coacere încetinește. Ține-le la temperatura camerei, cu cozile înfășurate în staniol.
- Cartofii trebuie păstrați într-un loc întunecat și răcoros. Nu trebuie băgați în frigider, întrucât temperaturile scăzute transformă amidonul în zahăr și-și va modifica gustul. Totodată, este afectată și textura.
- Mierea nu are ce căuta în frigider. Temperatura rece duce la cristalizarea acesteia.
- Ceapa se păstrează în cămară, în nici un caz în frigider, pentru că va mucegăi. Într-un mediu rece, foile cepei încep să se strice, iar miezul se înmoaie.
- !Avocado trebuie ținut la temperatura camarei, pentru că altfel nu se va mai coace.
- Usturoiul va mucegăi dacă îl vei ține în frigider. El trebuie pus într-un loc răcoros și întunecat.
- Uleiul de măsline se depozitează în cămară. Păstrat la frigider, el va deveni vâscos din cauza temperaturii scăzute.