Uite ce să mănânci în funcţie de afecţiunile de care suferi
Anumite boli de care suferim pot fi tratate nu numai cu medicamente, ci şi printr-o dietă strictă. Astfel, pentru bolile de inimă ar trebui să consumi migdale, pentru artrită ar trebui să mănânci carne de peşte, pentru îmbunătăţirea memoriei poţi consuma cu încredere ciocolată neagră. Iar exemplele pot continua. Iată mai jos ce aliment să incluzi în meniul zilnic pentru a scăpa de boli sau pentru a le preveni apariţia pe viitor.
Avocado, pentru colesterol mare
Potrivit unui studiu recent, dacă mănânci un avocado pe zi, acest fruct va reduce nivelul de colesterol „rău” din sânge. Avocado este bogat în grăsimi mononesaturate (grăsimi bune) care ajută la scăderea nivelului de colesterol, reducând astfel riscul infarctului şi al atacului de cord.
Uleiul de peşte previne poliartrita reumatoidă
Poliartrita reumatoidă este o boală care cauzează umflarea, inflamaţia şi rigidizarea articulaţiilor, iar această afecţiune apare, cel mai des, după 50 de ani. Vestea bună este că uleiul de peşte previne apariţia acestei boli. Nu trebuie consumat decât o singură dată pe săptămână, potrivit unui studiu publicat în Analele Afecţiunilor Reumatoide. Cu alte cuvinte, ca să te fereşti de această boală a bătrâneţii, consumă o dată la 7 zile peşte.
Migdalele, pentru bolile de inimă
Oleaginoasele sunt surse importante de proteine şi grăsimi bune, însă multe persoane le evită din cauza conţinutului lor foarte mare de calorii. Află însă că migdalele au cel mai scăzut conţinut de calorii dintre toate oleaginoasele. Mai mult, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Aston din Birmingham, dacă mănânci câte 50 de grame de migdale pe zi, acestea vor preveni apariţia bolilor cardiace.
Ciocolata neagră îmbunătăţeşte memoria
Cercetătorii de la Harvard Medical School au efectuat un studiu la care au participat 1.200 de pacienţi cu vârsta de 60 de ani. Specialiştii au analizat puterea de concentrare şi capacitatea de memorare a acestora înainte şi după ce au consumat, timp de 30 de zile, câte o cană cu ciocolată caldă. Jumătate dintre participanţi au băut ciocolată cu un nivel bogat de antioxidanţi şi flavonoli, iar ceilalţi au băut ciocolată cu un nivel mai scăzut. Rezultatele au arătat faptul că cei care au consumat o cantitate mai mare de antioxidanţi şi flavonoli şi-au îmbunătăţit memoria. Mai mult, aceste substanţe scad nivelul de insulină şi nivelul colesterolului „rău”.