Uite ce trebuie să ştii despre sucurile naturale
Puţini sunt cei care pot respecta cu stricteţe recomandarea medicilor cu privire la cei 2 litri de apă pe zi. Dar dacă ţi-am spune că te poţi hidrata şi cu cu sucuri de fructe şi de legume? Iată care sunt beneficiile sucurilor naturale şi proaspete pe care le poţi prepara şi tu acasă la tine.
Sucurile naturale te hidratează
Pentru un aport de săruri minerale pe care le pierzi prin transpiraţie, alege sucurile naturale din fructe şi din legume de sezon. În zilele caniculare, pierzi o cantitate mare de apă cu minerale. Iar lichidul din fructe este cea mai bună soluţie pentru a te remineraliza. Fructele şi legumele cu cel mai mare conţinut de apă sunt castraveţii, roşiile, dovleceii, sparanghelul, pepenele roşu. Le poţi da prin storcătorul de fructe şi poţi bea sucul rezultat, dar o băutură la fel de bună este cea preparată dintr-o jumătate de pahar de suc natural şi aceeaşi cantitate de apă minerală natural carbogazoasă.
Fructe şi legume răcoritoare
Dacă e necesar să bem 2 litri de lichide minimum zilnic, să bem atunci sucuri din fructe care ştim că ne răcoresc. Putem face o limonadă: din lămâi cu puţină miere şi apă plată. Sau putem pune într-un storcător două portocale, o jumătate de gref, peste care să adăugăm apă şi miere. Sucul de cătină este iarăşi indicat. Alte fructe şi legume din care putem obţine sucuri răcoritoare sunt: pepenii verzi şi galbeni, peirsicile, perele, roşiile şi castraveţii.
Lichidele, la temperatura camerei
Dacă ai tendinţa să pui multe cuburi de gheaţă în băutură ca să te răcoreşti, trebuie să ştii că efectul este exact invers. Cu cât băutura este mai rece, cu atât te face să transpiri mai mult şi, prin urmare, favorizează deshidratarea. Aşadar, bea lichidele la o temperatură propiată de cea a camerei.
Câtă apă conţin fructele şi legumele?
Castravete: 96%
Dovlecel: 94%Roşie: 95%Sparanghel: 93%Pepene roşu: 92%