Uite cum îţi albeşti dinţii cu produse naturale pe care le prepari la tine acasă
Praful de dinţi este o variantă pe care o poţi lua în considerare şi la care poţi apela în timp ce foloseşti, în paralel, pasta de dinţi clasică. Praful de dinţi este 100% natural, foarte eficient şi foarte economic. Specialiştii revistei medicina-naturistă.ro ne spun cum se prepară şi de ce ingrediente ai nevoie.
Argila albă – ar trebui să aibă proporţia cea mai mare în praful pentru dinţi. Bogată în mod natural în diverse minerale, argil aeste foarte blândă, fină şi delicată, non-abrazivă. O poţi folosi în concentraţie de minimum 60%.
Bicarbonatul de sodiu - nu mai are nevoie de nici o prezentare, este un clasic al albirii dinţilor, putând fi folosit chiar şi singur pentru periaj, dar nu zilnic. Este un abraziv blând, lustruieşte şi netezeşte smalţul şi îndepărtează petele galbene. Are efect antibacterian.
Carbonat de calciu – este un mineral anorganic ce se prezintă sub forma unei pulberi albe şi este un abraziv blând.
Pudra de cuişoare – este un remediu natural pentru durerile de dinţi, previne apariţia cariilor şi are acţiune benefică asupra gingiilor. Este antibacterian şi antiseptic.
Pudră de iris florentin – este o pudră fină, bej, cu miros plăcut, uşor dulceag, floral, obţinută prin măcinarea rizomilor uscaţi. Abraziv blând, dar şi un agent de albire delicată a dinţilor, este cunoscut pentru utilizarea cu succes în rândul fumătorilor cu o dantură îngălbenită.
Pudra de mentă – se obţine foarte uşor, prin măcinarea în răşniţă a frunzelor uscate de mentă, până devin o pulbere fină. Conferă un gust discret, mentolat, este antiseptică şi antiinflamatoare.
Pudra de salvie – se obine întocmai precum cea de mentă, prin râşnirea fină a frunzelor uscate. În trecut, oamenii ăşi frecau dinţii cu frunze proaspete de salvie, tocmai pentru a-i curăţa şi trata.
Xylitolul - este un îndulcitor natural care ajută la eliminarea bacteriilor, împiedicând astfel apariţia cariilor.
Sarea roz de Himalaya - e fină şi, pe lângă faptul că are o culoare foarte plăcută, are şi proprietatea de a fi abrazivă.
Uleiuri esenţiale - fenicul, mentă, oregano, portocală dulce, salvie, scorţişoară, smirnă sau tea tree. Pe lângă mirosul plăcut, toate aceste uleiuri esenţiale au proprietăţi antiseptice şi antibacteriene, unele fiind recomandate şi în cazul problemelor gingivale.