Uite de ce ar trebui să mănânci seminţe de floarea-soarelui!
Seminţele de floarea-soarelui, neprăjite, sunt un elixir al tinereţii şi au efecte benefice asupra sănătăţii întregului tău organism. Iată mai jos câteva motive pentru care ar trebui să le introduci în meniul tău zilic.
Tinereţe fără bătrâneţe
Vitamina E din seminţele de floarea-soarelui este un redutabil inamic împotriva ridurilor şi petelor, precum şi un antioxidant puternic, care te protejează eficient de radicalii liberi şi de factorii de mediu nu tocmai ecologici. Efectele sunt vizibile în cel mai scurt timp : consumul de seminţe îmbunătăţeşte elasticitatea tegumentelor, circulaţia sangvină şi acuitatea vizuală. Bogăţia de tocoferoli (grupul de compuşi ai vitaminei E) este cea care întinereşte celulele pielii. Îţi poţi lua doza zilnică recomandată de vitamina E dintr-o cănuţă (20 grame) cu seminţe crude. Tot vitamina E este de mare ajutor în problemele de sterilitate şi are efect antiinflamator, tratând rănile.
Inimă puternică
Deşi seminţele de floarea-soarelui conţin multe grăsimi (în jur de 50%), aproape 90% dintre ele sunt sănătoase pentru inimă. Vitamina E joacă un rol important în reglarea tensiunii arteriale, iar bogăţia de seleniu şi cupru, minerale esenţiale pentru un cord sănătos, previne formarea cheagurilor de sânge şi ţine, astfel, departe infarctul, ateroscleroza şi accidentul vascular cerebral.
Consumă seminţe germinate!
La magazinele de tip plafar, găseşti plicuri cu seminţe de floarea-soarelui germinate. Prin încolţire, creşte nivelul de minerale, vitamine, enzime, acizi graşi nesaturaţi şi antioxidanţi. Conţinutul seminţelor germinate este miraculos, motiv pentru care acestea sunt consumate zilnic de adepţii unui stil de viaţă sănătos (adăugate în salate sau ca garnitură la grătar). În plus, ele sunt detoxifiante, uşor de asimilat (organismul depune un efort minim pentru digestia lor şi consumă puţină energie), întăresc sistemul imunitar, tratează anemia, atenuează afecţiunile inimii şi îmbunătăţesc psihicul.