Uleiul de măsline presat la rece, cel mai bun detoxifiant

Ultima actualizare:

    Uleiul de măsline presat la rece se aplică pe zonele afectate-arsuri și crăpături ale pielii Sursa foto: sfatnaturist.ro
Uleiul de măsline presat la rece se aplică pe zonele afectate-arsuri și crăpături ale pielii Sursa foto: sfatnaturist.ro

Dintre toate sortimentele de ulei de măsline, cel mai eficient remediu preparat din măsline este uleiul presat la rece. Acest sortiment poate fi folosit în următoarele forme :

1.Câte o linguriță se administrează dimineața  de persoanele care au dureri abdominale frecvente și au probleme cu dischinezia biliară. Terapeuții europeni recomandă acest remediu și împotriva paraziților abdominali;2 Câte o linguriță dimineața, înainte de micul dejun, este de mare folos pentru combaterea constipației;3.Persoanelor cu paradontoză, nutriționiștii le recomandă să-și maseze gingiile cu acest ulei de mai multe ori pe zi;4.Frunzele de ferigă, opărite în ulei de măsline presat la rece fiert ( o parte apă și o parte ulei) sunt o compresă benefică care se aplică pe locurile dureroase;       5.Măsline pisate, amestecate cu ulei de măsline presat la rece ( o linguriță de ulei la două lingurițe de măsline pisate) pot fi folosite sub formă de cataplasmă în cazul răcelilor, însoțite de dureri de gât și de tuse;6. În afecțiunile cutanate, în psoriazis sau ihtioză se recomandă compresele cu ulei de măsline presat la rece în amestec cu apă de var ( în cantități egale);7. De asemenea, acest ulei este un calmant de succes  care  vindecă   arsurile și crăpăturile de piele.

 Cum se face cura de detoxifiere

 Timp de 10 zile se ia în gură o lingură de ulei de măsline presat la rece și se mestecă foarte bine  20 de minute, cu multă atenție  să nu se înghită deloc din ulei. Nutriționiștii atrag atenția asupra acestui aspect deoarece în această formă uleiul este foarte toxic. După ce au trecut 20 de minute, uleiul respectiv devine tare, ca o gumă, care trebuie aruncat din gură. Apoi, se clătește gura de mai multe ori cu apă minerală. Această terapie curăță organismul de toxine, dar și glandele salivare.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net