Uleiul de palmier, mai sănătos?
Uleiul de palmier câştigă din ce în ce mai mult teren în faţa altor tipuri de ulei, datorită beneficiilor sale asupra sănătăţii, dar şi a rezistenţei sale la temperaturi înalte.
Originar din Africa, acest tip de ulei este folosit de peste 5.000 de ani. Se obţine prin presarea miezului fructului de palmier. Furnizează energie organismului, îmbunătăţeşte vederea, previne cancerul, creşte sistemul imunitar, ajută la prevenirea îmbătrânirii premature şi protejează împotriva bolilor de inimă. Acizii saturaţi din varinata nehidrogenată nu dăunează vaselor de sânge.
Beneficii pentru ochi si piele
Fiind o bogată sursă de vitamina A, uleiul de palmier ajută la menţinerea sănătăţii pielii, a părului, a gingiilor şi a unghiilor. Vitamina E, şi ea prezentă în cantităţi mari în uleiul de palmier, are rol antioxidant, prevenind boala Alzheimer, afecţiuni ale ochilor şi unele tipuri de cancer.
Dar cel mai important, beta-carotenul, este cel care furnizează energie organismului şi echilibrează nivelul hormonal. De asemenea, acest antioxidant este extrem de important pentru îmbunătăţirea vederii. Dacă înlocuieşti uleiul de floarea-soarelui sau de măsline cu cel de palmier poţi preveni afecţiuni ale ochilor precum degenerescenţa maculară ori cataracta.
Află pe clicksanatate.ro cum să alegi uleiul de palmier!