Cum poți să vindeci o unghie încarnată. Iată cele mai bune remedii naturale

Ultima actualizare:

Podologii recomandă folosirea unor remedii naturiste pentru a rezolva această problemă a piciorului.

Unghie încarnată. Foto: arhiva.
Unghie încarnată. Foto: arhiva.

Printre cele mai grave dureri pe care le putem suferi la picior, găsim unghia încarnată, care, fără îndoială, se află pe podium. Acest disconfort reprezintă o dificultate evidentă în timpul mersului, până la punctul în care ne poate imobiliza. Din fericire, există remedii naturiste care ne permit să vindecăm această afecțiune și astăzi vă vom spune care sunt acestea.

De ce apar unghiile încarnate?

Podologii spun că, unghia încarnată poate avea origini multiple, de la un pantof prea strâmt până la o tăietură proastă pe unghie. Unele deformări ale piciorului pot, de asemenea, să exercite o presiune suplimentară asupra degetelor de la picioare și să provoace această problemă. În plus, specialiștii mai adaugă faptul că, unele persoane se nasc cu unghii curbate și au tendința de a ajunge să aibă această problemă.

3 remedii naturale pentru a vindeca unghiile încarnate

Usturoi

Acest superaliment nu numai că aduce beneficii organismului, dar ne va permite și să vindecăm o unghie încarnată. Pentru a-l folosi, trebuie să zdrobiți un cățel de usturoi și să îl aplicați pe zona afectată, acoperind-o cu folie de aluminiu timp de 30 de minute. Acest lucru va înmuia unghia și, de asemenea, va ajuta la prevenirea infecțiilor.

Miere

Dacă aveți puțină miere acasă, puteți îndepărta cu ușurință unghia încarnată, datorită proprietăților sale antibiotice și antiinflamatoare. Puteți aplica o cantitate mică de miere pe unghia încarnată și lăsați-o să stea câteva minute înainte de a clăti cu multă apă.

Oțet

Nu în ultimul rând, puteți folosi proprietățile oțetului pentru a rezolva această afecțiune. Deși, nu este bun orice tip oțet, ci doar cel de mere. Oțetul de mere este cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene care pot ajuta la reducerea inflamației. Pentru acest remediu casnic trebuie să vă scufundați piciorul într-un recipient cu un amestec de apă caldă și oțet de mere. Dacă doriți rezultate mai bune, puteți adăuga o lingură de sare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net